UU DANMARKs Årskonference 2019

<-- Tilbage til arrangementer

UU DANMARKs Årskonference 2019

detajler

Tid

2. apr. 09:00 til 3. apr. 12:00

Tilmeldingsfrist

Sted

Comwell Kellers Park
H. O. Wildenskovsvej 28
7080 Brejning,

Pris


Hent evalueringen fra konferencen

Udvikl din fremtidssans!

Fremtiden kommer hurtigere end tidligere, og det stiller store krav til alle mennesker.  I UU DANMARK mærker vi dette helt tæt på, i en tid med store forandringer og nye tanker og tendenser.

Vi vil gerne – sammen med jer – udvikle fremtidssansen, så vi står stærke og klar til at løfte de spændende udfordringer den nærmeste og den lidt fjernere fremtid byder os: Inden for organisationer, uddannelser, arbejdsmarked og de generelle samfundstendenser.

Tre skarpe oplægsholdere, som ikke blot er eksperter på deres områder, men også spændende og fangende formidlere, vil sammen med inspirerende workshops med praksisnære bud på fremtidens løsninger, gøre os klar til at møde det kommende års udfordringer fra et solidt fælles grundlag.

Fremtidsforsker Henrik Good Hovgaard starter dagen og vil give et indblik i “fremtidssansen,” en ny egenskab der bliver essentiel for alle der vil navigere i fremtiden. Det bliver visionært, provokerende og inspirerende, med masser af humor og hands-on teknikker.

Herefter får vi besøg af Stefan Hermann, formand for det ekspertudvalg hvis anbefalinger førte til FGU og KUI, som nu er i gang med at blive rullet ud. Hvordan ser fremtiden ud, med ekspertudvalgets briller, nu hvor den er her lige om lidt?

I dagens workshops får besøg ude fra ”virkeligheden” og skal møde unge og fagfolk, som kommer med deres bud på hvordan fremtidens kompetencer – ”21st century skills” – allerede nu indtænkes.

I Køge Bugt tænker man i fællesskaber frem for frafald på erhvervsuddannelserne, i Odder lærer gymnasieeleverne at tænke i mindset frem for karakterer, og vi kan møde andre relevante og spændende bud på, hvordan fremtiden allerede er landet rundt omkring.

Dagens program afsluttes med en forskers skarpe blik på vejledningens rolle gennem tiden – hvor har vi været, og ikke mindst – hvor skal vi hen. Hvordan kan vejledning være løsningen på fremtidens udfordringer?

Program

Ret til ændringer forbeholdes

Tirsdag d. 2. april
09:00 - 09:30Registrering og morgenmad
09:30 - 09:45Velkomst v/UU DANMARKs formand, Anders Ladegaard

09:45 - 11:00 Fremtidssansen
I dette oplæg vil Henrik Good Hovgaard give et indblik i Fremtidssansen, en ny egenskab der bliver essentiel for alle der vil navigere i fremtiden. Vi skal bruge fremtiden til at få nye perspektiver på fremtidens unge, de egenskaber de skal mestre og den verden, de kommer til at leve i. Henrik vil veksle mellem oplæg og interaktion - mellem konkrete trends og udfordringer til alle deltagerne. Det bliver visionært, provokerende og inspirerende, med masser af humor og hands-on teknikker.
Fremtidssans-Henrik-Good-Hovgaard-FN.pdf

11:00 – 12:00Fra anbefalinger til virkelighed
Stefan Hermann, formand for det ekspertudvalg som næsten blev omdøbt ”Hermann-udvalget”, og hvis anbefalinger førte til den FGU og KUI, som nu er i gang med at blive rullet ud fortæller hvordan ser fremtiden ud, med ekspertudvalgets briller, nu hvor den er her lige om lidt?
12:00 - 13:00 Frokost
13:00 – 14:00Når vi ikke kender fremtiden, hvordan kan vi så forberede os på den?
Slides fra workshops:
herfølge-workshop-2.-april-2019.pptx
Odder-Gymnasium-april-19.pptx
UU-oplæg-020419.pptx
Trivsel_Blivsel.pdf

21st Century Skills betegner et anderledes læringsperspektiv, som understøtter måden at lære på i højere grad end selve indholdet af læringen. I en fremtid med globalisering og teknologisk udvikling for fuld fart, er der kompetencer som er afgørende for at kunne navigere og følge med. Disse overordnede kompetencer – det 21. århundredes kompetencer er:
o Kollaboration
o It og læring
o Videnskonstruktion
o Innovation
o Selvevaluering
o Kompetent kommunikation

Konferencens 4 workshops giver eksempler på, hvordan 21st Centrury Skills allerede nu udvikles i virkeligheden. Workshopholderne har ikke nødvendigvis haft disse fremtidskompetencer som bevidst mål, men er udvalgt til denne konference, da de viser en vej til netop dette.

[popup_trigger id="12590" tag="button"]Læs om de fire workshops her[/popup_trigger]
14:00 - 14:15Kaffepause
14:15 – 14:30Opsamling på workshops 
14:30 – 15.00Er jeg god nok som jeg er? - De unges perspektiver
15:00 – 16:00Vejledning er løsningen?
I dette oplæg får professor mso, Rie Thomsens skarpe blik på vejledningens rolle gennem tiden – hvor har vi været, og ikke mindst – hvor skal vi hen. Hvordan kan vejledning være løsningen på fremtidens udfordringer?

UU-Danmark-0204-2019-RT.pptx
16:00 – 16:15Tak for i dag, v/UU DANMARKs formand, Anders Ladegaard
18.30 - Festmiddag, hvorefter "De bedste" spiller op til dans
Onsdag d. 3 .april
09.00 - 09.20 Godmorgen og præsentation af UU DANMARKs program- og projektportefølje: UngeVærk
UUDK-UngeVærk.pdf
09.20 - 10:00Tænketanken: Vejledning til fremtidens fremtid. Udfordringer nu og i fremtiden og vejledningens potentialer i forhold til disse. Udvalgte deltagere fra UU DANMARKs Tænketank motiverer vejledningens plads i det næste regeringsgrundlag.
tænketank.pdf
10.00 - 10:45Fremtidens arbejde med de unge. ”Bedre veje til uddannelse og Job”, ”Fra folkeskole til faglært – erhvervsuddannelser til fremtiden” og ”Mod på Livet – veje til uddannelse og Job” er 3 markante politiske aftaler, hvor kommunerne skal bære et større og større ansvar for de nationale målsætninger på Uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Hvordan griber kommunerne ansvaret og hvilken rolle skal vejledningen spille? v/ KL
10.45 - 11:00Pause
11.00 -12:00 Fremtidens organisation. Mange organisationer betragtes som maskiner, drevet af humane ressourcer og optaget af output, informationsflow, omstruktureringer, effektiviseringer, implementering ... De fleste organisationer er skabt i den industrielle revolutions verdensbillede. Der er brug for et paradigmeskifte fra organisation til organisme. v/Louise Orbesen, ledelsesekspert og partner i rådgivningsvirksomheden Orbesen. Tidl. konsulent hos McKinsey & Co og Boston Consulting Group.
12:00 - 13:00Frokost
13:00 - 15:00Generalforsamling for medlemmer af UU DANMARK

Tid:
tirsdag d. 2. april – onsdag d. 3. april 2019

Sted:
Comwell Kellers Park, Brejning H. O. Wildenskovsvej 28 7080 Børkop (kort)

Pris:
For medlemmer: 4.900,-
For ikke medlemmer: 5.200,00,-
Pris uden middag og overnatning 3900,-
(Alle priser er ex. moms)

Tilmeldingsfrist:
25.marts kl 12:00

Bemærk! Det er ikke muligt at tilmelde flere på den samme formular
Der er lukket for tilmeldingen