Go vind med DM i Skills 2018

0

DM i Skills åbner i Herning den 18. januar og dette års Danmarksmesterskaber afvikles frem til den 20. januar. De Midtjyske UU centre har været aktive i forbindelse med det store arrangement i Region Midtjylland og ikke mindst UU i Herning.

Netop det årlige Danmarksmesterskab i Skills giver mulighed for at opleve, hvor langt man fagligt kan komme med en erhvervsuddannelse. Samtidig præsenterer Skills bredden og forskelligheden blandt erhvervsuddannelser.

Op til Skills 2018 har elever fra 8. klasser mødtes på lokale Erhvervsskoler og har konkurreret med hinanden. De bedste klasser mødes til dyst i Skills Stafet i Herning.

Der har været engagement, humør, faglighed og konkurrence, når konkurrence er bedst i optakten, så der er al mulig grund til at tro, at det samme vil gælde de tre Skillsdage i Herning.

Vi skal have flere til at vælge en erhvervsuddannelse frem mod 2025 og et af regeringens mål har været, at der skal være et mere attraktivt undervisningsmiljø på erhvervsskolerne. I UU har vi oplevet, at depechen er taget op på landets Erhvervsskoler, så banen til flere elever er beredt.

Vi er på vej, men der er fortsat inspiration at hente fra Skills til den daglige undervisning. Der er klart nogle elementer, der vil kunne være med til at understøtte et inspirerende uddannelsesmiljø. Konkurrence på den gode måde kan give blod på tanden til, at netop erhvervsuddannelsen bliver overgangen til et job som selvstændig erhvervsdrivende eller som dygtig fagligt uddannet medarbejder.

En god og ambitiøs undervisning i et attraktivt miljø er en central faktor i at vende kurven for elevernes valg af en erhvervsuddannelse i forlængelse af grundskolen. Rigtig mange skoler er på ret kurs, men også her skal vi have alle med. Vi skal selvfølgelig bruge Skills 2018 i Herning til at skubbe i den rigtige retning.

Herfra de bedste ønsker til Skills 2018 i Herning den 18. – 20. januar.

Mark Jensen

UU DANMARK

 

Fakta:

DM i Skills i MCH i Herning

Danmarksmesterskabet finder sted fra den 18. – 20. januar 2018.

Vi slår i år rekord endnu engang med i alt 61 tilmeldte fag – 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag. Se hvilke fag der er tilmeldt i menuen til venstre.

Hvis du er lærer, kan du også finde link til materialet Fang erhvervsuddannelserne samt det materiale, som er lavet til brug i undervisningslektioner i faget “Uddannelse og Job”.

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med relevant information. I menuen til venstre kan du finde relevant information om selve Danmarksmesterskabet.

Der er naturligvis igen GRATIS ADGANG for alle besøgende.

Information og fakta: https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/dm-i-skills-2018/