XX-it: piger i IT branchen

0

<XX-it> har været et samarbejdsprojekt, der havde til formål at afdække unge pigers syn på deres kommende uddannelse og eventuelt at udvide pigernes uddannelsesvalg med henblik på en karriere med informationsteknologier.

Fem tekniske gymnasier fra fire uddannelsescentre med hver deres UU-vejledningscenter var gået sammen om at videreudvikle læringsmiljøet og læringsaktiviteter på HTX, mhp. at gøre sig mere attraktive for piger. Store og små virksomheder var lokalt tilknyttet projektet, for via et konkret samarbejde at illustrere en arbejdshverdag med it i centrale roller.

En følgegruppe med eksperter fra arbejdsgiver- og arbejdstagersiden, samt Ministeriet for Børn og Undervisning understøttede kvalitetssikring af arbejdsprocessen og de tilsigtede resultater.

<XX-it> løb fra august 2012 til december 2013, med forlængelse til 31. marts 2014. Projektet havde modtaget støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler og Ligestillingsministeriet. Projektet er afsluttet og afrapporteret.

Læs resultater, konklusioner og projektrapport på XX-it dk