UU vejleder redder drengs uddannelse

0

“Hurra for offentligt ansatte og for UU-vejledere i Frederikssund Kommune i særdeleshed”, skrev Emilie Pedersen (nederst t.h.) om sin søns ungevejler, Rikke Kreiberg (øverst) Foto: Omar Ingerslev og privatfoto

Kilde: Avisen.dk
Familien Pedersen kunne have fået en rigtig træls fredag eftermiddag midt i juni. Sådan én, de ville huske tilbage på og tænke ‘øv’.
42-årige Emilie Pedersen stod nemlig overfor en udfordring, der i værste tilfælde ville betyde, at hendes 15-årige søn Bjarke, ikke fik pladsen på den produktionsskole, han havde drømt om.

Men uheldet blev afværget i sidste øjeblik.

UU-vejleder i Frederikssund Kommune, 55-årige Rikke Kreiberg, trådte nemlig til og ordnede situationen, selvom klokken var udenfor almindelig kontortid, og at hun ovenikøbet var på vej på ferie.

– Jeg blev simpelthen så glad. Tænk, at hun tjekker sin mail klokken 17.30 og kaster sig ud i en redningsaktion for os. For noget, som vi har gjort. Og der kom ikke et ondt ord om, at vi havde været nogle klovnemikler, siger en glad Emilie Pedersen.

Hun bor i Slangerup med sin mand, deres søn 15-årige Bjarke og deres to andre børn. Bjarke er diagnosticeret med aspergers syndrom i mild grad og har fået særlig støtte i skolen. Nu er han færdig med sin efterskole i Nordjylland og skal finde den videre vej i livet.

Først søgte han mod Aspergerslinjen på Høje Taastrup Gymnasium, men der var ingen ledige pladser. Derfor kom Unge-vejleder Rikke Kreiberg ind i billedet og fandt AFUK produktionsskole i København til ham. Et drømmestudie for Bjarke.

Læs resten af historien på avisen.dk