UU DANMARK er overflyttet til KL, som Enhed for uddannelses- og erhvervsvejledning i kommunerne (EUK).
Du kan læse mere her: UU DANMARK bliver ny enhed i KL.
Denne hjemmeside opdateres derfor ikke længere, og du kan derfor heller ikke længere tilmelde dig UU DANMARKs nyhedsbrev.
Al henvendelse vedr. UU DANMARK eller Enhed for uddannelses- og erhvervsvejledning i kommunerne skal ske til Pia Vigh.
På Odder Gymnasium nedtoner vi fokus på karaktererne og arbejder i et træningsrum, hvor det er tilladt at fejle i læreprocessen.
Vi skaber et både trygt og udfordrende læringsrum for eleverne og sætter fokus på det ”at lære for at lære” i fællesskab i klassen og som individ. Vi prioriterer tid til formativ evaluering, hvor læreren som læringsvejleder giver professionel sparring, så eleven bliver aktiv i egen læreproces og får et growth-mindset som styrker motivationen og evnen til at kunne tilegne sig ny viden.
Konkret arbejder vi med karakterfrie klasser i et forsøg på at imødekomme det stigende fokus på præstation og performance, vi ser hos både elever og i samfundet generelt. I det karakterfri miljø fokuserer vi på, at den enkelte elev får redskaber til at opnå vedholdenhed, når det er udfordrende og robusthed til at blive mere og mere selvstændig i processen med at lære.
Workshopholdere er Heidi Andersen og Camilla Jürgensen, gymnasielærere. Lars Bluhme, rektor. Evt. en tidligere elev på linjen.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering
LEAPS står for Læring og Engagement gennem Autentiske Projekter med fokus på Science. Formålet med LEAPS er at give elever i grundskolen de bedste forudsætninger for at tilegne sig ny viden og blive så dygtige, som de kan, samt styrke elevernes kompetencer inden for naturfag.
Dette sker gennem projektbaseret læring, hvor eleverne fordyber sig i engagerende problemstillinger, der trækker tråde til det omkringliggende samfund – lokalt, såvel som nationalt og globalt.
I LEAPS-workshoppen kan du få viden om Herfølge Skoles omstillingsproces til en fælles læringsstrategi, skolens mål og motivation ift. at gå ind i samarbejdet med Kata-fonden, og hvad det konkret betyder for lærernes undervisning og elevernes læring.
I workshoppen møder du Maja Larsen, pæd.leder/souschef på Herfølge Skole, samt Mia Schack Larsen, projektleder for Kata fonden.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #It
De sidste 2 år har Campus Køge, herunder Køge Handelsskole, ZBC SOSU, EUC Sjælland arbejdet sammen om at højne trivsel og mindske frafald af især de sårbare unge på erhvervsuddannelsernes grundforløb 1. Projektet har været støtte af midler fra Region Sjælland. Det har været et mål at skabe fællesskaber mellem eleverne og dermed bidrage til den gode trivsel, der kan sikre at flere fastholdes i deres uddannelse.
Projektet omhandler derfor et fokus på den eller de elever der ikke trives, men også om hvordan man får mere fokus på trivsel i klassen, i form af klasserumsledelse.
I workshoppen vil vi give eksempler på de værktøjer vi har benyttet os af, og går sammen bag om de overvejelser vi gjorde os i forbindelse med at vælge de rigtige tilgange og teorier til Regionsprojektets unge på GF1 forløbene.
Forvent en aktiv og tankevækkende workshop, hvor du bliver involveret i nogle af de elementer vi har brugt i regionsprojektet og de efterfølgende vejledninger på unge de.
Workshop ved vejleder Ole Pedersen og konst. afdelingsleder Anne Vibe Andreasen, UUV Køge Bugt
#21st_century_skills:
#problemløsning #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #læring
Ingen af os ved hvad der venter på fremtidens arbejdsmarked for nutidens unge, men vi har en idé om hvor det bærer hen. I Microsoft Education bruger vi meget tid på, at prøve at finde ud af hvilke kompetencer der fremadrettet bliver vigtigst for de børn og unge vi har i skolen idag – ikke kun inden for teknologi og kunstig intelligens, men også indenfor det 21. århundredes kompetencer og socio-emotionelle kompetencer. I min workshop ser vi nærmere på hvordan vi bedst kan forberede eleverne på en ukendt fremtid.
Katja Borregaard er Modern Classroom Solutions Specialist hos Microsoft Education, Danmark. Før hun startede i Microsoft sidste sommer, var hun matematik- og historielærer i 10 år og havde de seneste år stor interesse for problembaseret og undersøgende undervisning, samt læring med teknologi og spil.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #It
Der er desværre ikke flere ledige pladser på arrangementet
1) Flygtninge og indvandrere
· Integrationsforløb på produktionsskolen · Uddannelsesvejledning i modtageklasser
|
2) Kollektiv vejledning – hvordan er det gået i det fælles projekt?
· Kollektiv vejledning for ”dovnies” – når du ikke gider lave plancher, kompetencekort og uddelingskopier!10 jeg selv kan li´,- øvelser, der fungerer lige fra baglommen · Styrkelse af refleksion i den kollektive vejledning – før og nu. |
1) Uddannelse og job
· Læring i netværk: Hvordan kvalificerer vi sammenhængen mellem Uddannelse og job og den kollektive vejledning? · Virksomheden i Skolen
|
3) 15-30 årige
· ”Brug for Alle” – Herningmodellen i et UU-perspektiv Tværsektorieltsamarbejde · Uddannelsesplanen til produktionsskolen |
2) Specialvejledning
· Overgangs vejledning af udskolingselever i specialklasser · Projekt: ”Fremme af unges mentale sundhed – i gang med erhvervsuddannelse” |
4) 10. klasse
· Optagelse.dk – Fælles ansvar – Fælles projekt · 10.klasse – en ny chance. |
v. Bo Klindt Poulsen
Hvad sker der, når vejledere og lærere ændrer fokus fra valg til læring i arbejdet med unges karrierevalgsprocesser? Hvordan kan karrierelæring være en del af unges dannelsesprocesser? Hvordan kan en karrierelæringstilgang være med til at sikre og udvikle UU’s faglighed i fremtiden? Bo Klindt Poulsen vil i sit oplæg forsøge at besvare disse tre spørgsmål og forbinde erfaringer og viden fra en række forskningsprojekter med overvejelser over UU’s muligheder i fremtidens vejledningslandskab. Bo Klindt Poulsen er adjunkt i vejledning ved VIA University College og ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet med et projekt om samarbejdet mellem grundskole og UU. Desuden leder han VIA’s forskningsprogram i karrierevejledning. Han er optaget af karrierelæring og karrierevejledning i et socialt retfærdighedsperspektiv og er sammen med Rie Thomsen og Rita Buhl medforfatter til bogen Udsyn i Udskolingen, som udkommer i august 2016 og omhandler karrierelæring i udskolingen.
v. Louise Yung Nielsen
Konteksten for dette oplæg er de unge og de digitale arenaer, hvorpå de unge ofte lever et liv, der er enten komplet uforståeligt eller helt usynligt for de ældre generationer. Oplægget vil med udgangspunkt i casen modeblog handle om, hvordan modeblogs sætter kroppe og identiteter på spil i ungdomslivet gennem fremvisningen af forbrug og livsstilselementer. Herudover vil oplægget handle om det nye digitale arbejdsmarked, som modebloggen er en del af, og hvor de sociale medier er udgangspunktet for arbejdet.
Louise Yung Nielsen er ekstern lektor ved Københavns Universitet og ph.d. fra Center for Ungdomsforskning. Hun har forsket i unge og sociale medier, særligt hvordan kroppen bliver til på modebloggen. Louise er endvidere interesseret i det nye digitale arbejdsmarked, der er opstået i forlængelse af de sociale medier.
v. Maj-Britt Larsen, UU-vejleder, UUV Køge Bugt
November 2015 afholdte vi det første af foreløbigt 3 vejledningsforløb for nytilkomne flygtninge mellem 18 og 25 år.
Det er Greve Jobcenter, der visiterer til forløbene, som er såkaldt indtægtsdækket virksomhed for UUV Køge Bugt.
Samarbejdet med jobcentret og selve forløbene har været oplevet konstruktivt og positivt.
Workshoppen vil give et bud på hvorfor og hermed udbrede baggrund og formål samt form og indhold.
v. Lotte Engholm og Christina Celeste Nielsen, UU-vejledere, UUV Køge Bugt
I den kollektive vejledning skal vi informere om uddannelsessystemet, ug.dk og eVejledningen. Ligeledes skal vi facilitere progression og differentiering samt elevernes refleksion over egne kompetencer og potentialer – alt sammen inden for en politisk ramme med fokus på gennemførelse og flere i EUD.
Workshoppen byder på overvejelser om og diskussion af, hvordan vejledningen kan støtte og udfordre eleverne i klassekonteksten?
v. Søren Krabbe, UU-vejleder, UU-Roskilde/Lejre
I Roskilde har man arbejdet med EGU, siden loven trådte i kraft i 1993 og gjort sig mange erfaringer i arbejdet omkring unge i EGU.
Ca. 80% af de unge i Roskilde/Lejre opnår selvforsørgelse efter endt uddannelse. Hvad gør vi rigtigt?
Workshoppen vil tage udgangspunkt i egne erfaringer omkring samarbejdet med Jobcenteret og andre interessenter samt lokale virksomheder. Herudover vil der også blive set på målgruppevurderingen, som nøglen til et succesfuldt forløb. Workshopdeltagerne opfordres til at byde ind med erfaringer og ideer.
v. Pernille Steenberg, UU-vejleder, UUV Køge Bugt
Unge krydser Grænser er 3-ugers vejledningsforløb for 15-29-årige, der har afbrudt eller aldrig påbegyndt ungdomsuddannelse.
Størstedelen af deltagerne er henvist fra jobcentrene, udarbejder en uddannelsesplan og begynder uddannelse, på trods af at de ved forløbets begyndelse ikke kan se sig selv i uddannelse.
Workshoppen vil besvare og diskutere spørgsmål som: Hvad er vejledernes rolle i dette? Hvilke metoder og pædagogiske tilgange benyttes? Hvad kræves der af de unge, og hvad siger de selv?
v. Ole Pedersen, UU-vejleder, UUV Køge Bugt
Deltager du i denne workshop, vil du opleve eksempler, erfaringer og ideer til gruppevejledning.
Workshoppen er funderet i mange års praksis fra jobcenter-samarbejde, vejledningskurser og forløb for unge samt ikke mindst den primære UU-vejledning.
v. Philip Larsen og Annie Hedevang, UU-vejledere, UU-Roskilde/Lejre
Med udgangspunkt i egen praksis vil vi i denne workshop komme med input til og lægge op til diskussion af Uddannelse og Job: Hvilket potentiale indeholder Uddannelse og job? Hvordan kan vi som vejledere rammesætte de unges fælles refleksion og sikre, at de bliver klædt godt på til at træffe valg i en senmoderne kontekst? Hvilke aktiviteter kan give mening?
v. Mark Jensen, UU-centerleder, UUV Køge Bugt, Formand for UU Danmark.
Mark Jensen uddyber UU DANMARKs fokusområder for fremtidens vejledning (og indskyder her, at UU-centrenes situation i Region Sjælland ikke helt ligner den øvrige UU-verden): Et mere enstrenget vejledningssystem, en ”oprydning” og en meriterende organisering af de små uddannelser og unge arbejds- og uddannelsesrettede aktiviteter, profilering og udbygning af den opsøgende vejledning samt Uddannelse og Job med UU-vejlederen som koordinator på den enkelte skole – fra samtale til proces … Herefter vil der være dialog om UU-centrene i fremtidens vejledningsbillede.
v. Helle Foersom, UU-vejleder, UU Lolland-Falster
Workshoppen henvender sig til dig, der til daglig arbejder med udfordrede elever, der i grundskolen har være ekskluderet fra det almindelige skole- og årgangsfællesskab.
Du vil blive præsenteret for konkrete praksiseksempler på bevidst og målrettet arbejde med den eksemplariske udskoling. Ligeledes vil der blive lagt op til dialog om karriereperspektiver, samarbejde og ansvar.
v. Mia Rosenørn, Udviklingskonsulent, Greve Kommune
I 2013 kickstartede UUV i fællesskab med Greve Kommune et Frivilligt Mentorkorps for unge mellem 15 og 29 år. I spidsen stod Mia Rosenørn, der har 10 års erfaring med mentoring, nationalt og internationalt.
Med baggrund i erfaringerne fra Greve undersøger workshoppen, hvad ingredienserne i et mentorkorps er, og hvad der sker, når mentoring inviterer frivilligheden indenfor.
v. Anne Bay Riisager, Kampagneleder, Det Blå Danmark
Det Blå Danmark består af rederier, shippingvirksomheder og fx skibsmæglere, havne og servicevirksomheder.
Der er cirka 100.000 personer direkte og indirekte beskæftiget i Det Blå Danmark, og maritime virksomheder står for cirka en fjerdedel af Danmarks samlede eksport.
Workshoppen byder på en introduktion til Det Blå Danmark og et møde med studerende fra branchen, der fortæller deres historie om det at vælge en maritim uddannelsesvej.
v. Gitte Vind, Teamleder, og Jan Boye Friis. Projektvejleder, UU Nordvestsjælland
Klar til Start er et unikt samarbejde mellem højtspecialiseret pædagogisk personale og butikskæden Fakta.
Målgruppen er unge med autisme spektrum forstyrrelser, der gives mulighed for uddannelse og efterfølgende ansættelse i Fakta.
Kom og hør om hyldeforkanter, space, kassationer, arbejdsintensitet, samarbejde – og hvordan du og dine unge bliver Klar til Start her i regionen.
v. Claus Rosenkrands Olsen, Uddannelsespolitisk chef, Dansk Erhverv.
”Omtrent samtidig med, at Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) rundede sin 10 års fødselsdag, ramte søgetallene fra grundskolen til erhvervsuddannelserne endnu en gang et historisk lavpunkt.” Skriver Claus Rosenkrands Olsen i en artikel bragt på uudanmark.dk. Med udgangspunkt heri vil workshoppen uddybe den hypotese, at når de unge fravælger erhvervsuddannelserne, er svaret ikke bare mere vejledning, men måske en ændret opfattelse af hvad vejledning er – nemlig mere og andet end samtalen med en vejleder.
Hør hvorfor og giv dit besyv med eller udfordre hypotesens forståelse af UU-vejledningen
v. Karina Meinecke, UU-vejleder, UU København
Fremtidens Valg og Vejledning er et regionsstøttet projekt, der over 3 år har gennemført forsøg på ca. tyve skoler i Region Hovedstaden og været fulgt af Center for Ungdomsforskning.
Forsøgene er foregået i skolernes 8. klasser med det mål at udvikle nye vejledningsmetoder og tværfaglige læringsforløb. Fokus har været på styrkelse af elevernes valgkompetencer i udskolingen, bl.a. gennem øget samarbejde mellem skoler, vejledning, ungdomsuddannelser og virksomheder.
Workshoppen vil præsentere projektets erfaringer med virksomhedssamarbejde
v/Bo Klindt Poulsen, Adjunkt og Programkoordinator, VIA University College, Ph.d.-stud. ved Syddansk Universitet
Workshoppen vil give mulighed for en grundigere diskussion af Bos oplæg om karrierelæring og UU’s muligheder i fremtidens vejledningslandskab.
Herudover vil Bo uddybe de aktuelle resultater af forsknings- og udviklingsprojektet Udsyn i Udskolingen om karrierelæring i udskolingen.
v/Lasse Bærentsen og Stine Pilsmark Kaldahl, UU-vejledere, UU Lillebælt
I workshoppen skal du ud på gulvet og afprøve vejledningsaktiviteten Lommeregneren. Hensigten er, at du får indsigt i en praktisk karrierelæringsøvelse, der rummer aktiv udfoldelse og humor og udfordrer deltagerne.
v. Tobias Hamann
Tobias Hamann blev landskendt, da han vandt DR’s Den Store Bagedyst. Siden har han kunnet tilføje titler som tv-vært, forfatter og chocolatier til cv’et. At fremtiden skulle se sådan ud, var ikke en del af en uddannelsesplan. Tobias er student fra Silkeborg Gymnasium og begyndte at læse på Aarhus Universitet, men færdiggjorde ikke østeuropastudierne. I stedet har han cyklet fra Silkeborg til Tyrkiet, spillet fodbold og trommer og i 2011 bloggede han på en alt-betalt-jordomrejse, hvorefter han skrev fra bl.a. Ukraine og Kirgisistan som freelance-journalist for Jyllands Postens rejsesektion Explorer. Tobias Hamann vil afrunde UURS-konferencen med en ærlig fortælling om rejser, kager og karriere. Uden opskrift tager livet form.
11. januar 2017
Forældrekampagnen er ikke et quick fix
0by uudanmark • Artikler og debat, Debat, Nyhedsarkiv, Se også, Seneste, Udvikling • Tags: børneunivers, Den regionale ungeenhed, Dit barns fremtid, erhversuddannelser, Forældrekampagnen, vejledning, videreuddannelsesmulighederne
– men et nødvendigt spark til debatten
Kira Gilling Hansen
Af Kira Gilling Hansen, projektleder i Den regionale ungeenhed – og initiativtager til forældrekampagnen ”Dit barns fremtid”
Vi har læst afdelingsleder Mette Sun Nygaards indlæg (UU Posten, december 2016, red), som naturligvis kalder på et grundigt svar. Både fordi vi gerne vil uddybe baggrunden for og de foreløbige resultater af forældrekampagnen Dit barns fremtid. Men også fordi det lader til, at vi er meget enige om det vigtigste: At vi har brug for flere faglærte – men at der ikke findes quick fixes til at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne. Og at politiske reformer og vejleding ikke klarer opgaven alene, men at vi skal skabe en ny samfundsdebat og nye værdier, hvor vi taler erhvervsuddannelserne op. Det mener vi, kampagnen gør – uden at tale andre uddannelser ned.
Forstyrre forældres forældede viden
Forældrekampagnen har vi taget udgangspunkt i et børneunivers for at fange forældres opmærksomhed. Det har også krævet lidt kant, hvilket et par af videoerne har haft. Men kampagnens budskab er ikke at nedgøre akademiske fag. Hvilket vi også understreger på kampagnesitet, hvor alle videoer fører hen. Kampagnen tager blot udgangspunkt i, at mange forældre har en forældet eller forkert viden om erhvervsuddannelserne, og hvad de kan føre til. Og denne opfattelse vil kampagnevideoer og kampagnesite gerne pille ved. Da vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra forældre, vælger vi at tro, at vi er lykkedes med at fange forældrenes opmærksomhed og på den måde er med til at starte en ny dialog, der inddrager erhvervsuddannelserne.
At vi overhovedet har valgt et børneunivers, skyldes i øvrigt, at vi gerne vil overraske og forstyrre forældrene lidt. Der er noget, der ikke hænger sammen i det her univers, fordi det er yngre børn, der taler om uddannelse og videreuddannelsesmuligheder, og de siger tilmed ord, som ikke er alderssvarende.
Det bryder med danske traditioner og en grundfortælling om, at vi ikke skal forsøge at påvirke vores børn i forhold til et uddannelsesvalg. Uddannelse skal træffes ud fra interesser – og ikke efter samfundets behov. Vi er meget enige i, at interesser skal være styrende, men vi ser ikke et modsætningsforhold i at inddrage et samfundsperspektiv i uddannelsessnakken.
Hvilke virkemidler man skal bruge i sin kommunikation, og hvor meget man skal gå til “kant”, vil der altid være mange forskellige meninger om. Men set fra vores stol, har kampagnen været en succes i forhold til at tiltrække opmærksomhed. Samlet er der leveret 7,4 millioner visninger på tværs af alle medier i 2016 – udover et stort antal organiske visninger af film på YouTube. Kommunikationen har givet et lille puf til forældrene, men der skal reelle værktøjer i spil for at ændre deres holdninger og adfærd. Det er bl.a. her, hvor brobygning og uddannelsesvejledning spiller en meget vigtig rolle. Uddannelsesvejledernes direkte kontakt til de unge og deres forældre er det allervigtigste kontaktpunkt, og her hvor uddannelsesvejlederes uundværlige indsats kan bidrage til den holdnings- og adfærdsændring, som vi ønsker finder sted. Derfor er vi meget enige i, at uddannelsesvejledning er uhyre vigtigt og ikke bør nedprioriteres.
Aflive myter
Mette Sun Nygaard stiller i sit indlæg også spørgsmålstegn ved, hvorfor forældrekampagnen har så stort fokus på videreuddannelsesmulighederne på erhvervsuddannelserne. Hun mener, fokus bør være på håndelag og håndværk. Igen ser vi ikke en modsætning i at fortælle om de mange gode jobmuligheder, der ligger i at tage en erhvervsuddannelse – og samtidig fortælle, at der også er rigtig gode muligheder for at videreuddanne sig. For ligesom prognoser viser, at vi har brug for flere faglærte, viser prognoser også, at mange får brug for at efter- og videreuddanne sig. Et fokus på videreuddannelsesmuligheder skal være med til at aflive myter om, at man KUN får en praktisk uddannelse, som man ikke kan læse videre med, hvis man vælger en EUD eller EUX.
I dybdegående interviews med mødre (foretaget af People Research) viste det sig, at mødre havde rigtig mange bekymringer omkring erhvervsuddannelserne, da hovedparten troede, at en erhvervsuddannelse ville begrænse deres barns muligheder for videreuddannelse. Netop bekymringen om at blive låst og ikke kunne videreuddanne sig, gentog sig i alle interviews, og derfor er videreuddannelsesmuligheder så vigtig en del af forældrekampagnen.
Vejledning er central for valg af erhvervsuddannelse
På kampagnesitet gør vi meget ud af at opfordre forældre til at besøge erhvervsskolerne, tage kontakt til UU-vejledere og vejledere ude på erhvervsskolerne, så de kan få uddybet deres viden og blive klædt endnu bedre på til at se både de nuværende og fremtidige muligheder, der ligger i en erhvervsuddannelse. For den vejledning, der allerede foregår rundt omkring, er, og vil også i fremtiden være helt central for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.
Vi er meget bevidste om, at kampagnen ikke er en opskrift på, hvordan vi på meget kort tid ændrer holdninger, som har mange års forspring. Men fordi der allerede er en ny samfundsdebat i gang, som især er drevet af politikere, fagbevægelse og brancheforeninger, understøtter kampagnen debattens budskaber.
Samtidig er det en vigtig pointe, at kampagnen kommer direkte ind i forældrenes stuer via TV, Facebook og digital annoncering, fordi forældrene ikke pr. automatik søger viden om erhvervsuddannelserne. Vejledningsreformen har givet forældre et større ansvar i forhold til de unges uddannelsesvalg. Et ansvar, de gerne vil tage på sig, men som de ikke føler sig godt nok klædt på til.
Forældre skal ikke erstatte den professionelle vejledning, men de kan ikke tale om uddannelser, de intet kender til. Derfor ser vi en vigtig opgave i at klæde forældrene bedre på – og vise dem muligheder fremfor begrænsninger.
Vi er altså enige med Mette Sun Nygaard i, at vi alle har en vigtig opgave i forhold til at formidle viden om, at erhvervsuddannelserne åbner mange døre og muligheder. Vi er derimod ikke enige i, at erhvervsuddannelserne ikke kan konkurrere med såkaldt boglige uddannelser, for det mener vi, at uddannelserne har potentiale for. En skarp skelnen og italesættelse af uddannelser som enten boglige eller praktiske er dog ikke med til at tale erhvervsuddannelserne op, men hvis vi tilføjer ord som kreativitet, entreprenørskab, udland, innovation og samtidig har fokus på, at der er tale om produktive fag, tror vi, at vi nærer debatten i en positiv retning.
På kampagnesitet www.ditbarnsfremtid.dk har vi desuden flere af de film og cases, som Mette Sun Nygaard efterlyser, hvor unge kan spejle sig i andre unge, ligesom vi også producerer artikler til diverse aviser og fagblade, hvor vi inddrager rollemodeller, der fortæller, hvordan de bruger deres uddannelse til at komme i praktik i udlandet, blive redningshelikoptermekaniker i USA mv.
Erhvervsuddannede har i mange år været med til at realisere vilde opfindelser, højgastronomisk kogekunst, store byggeprojekter, produceret møbler, energivenlige klimaanlæg, teknisk design, vindmøller og broer og teknologi for fuld udblæsning. Disse gode historier er måske fortalt, men de er ikke blevet integreret i de samtaler, som foregår mellem forældre og børn. Kampagnen gør forsøget.