UU Koordinator tildelt trivselspris

0

Nummer 3 fra venstre, Frede Jakobsen. (Privat foto, lånt fra Nordjydske).

I en tid, hvor UU har været under store ændringer i form af store ressourceomlægninger og nogle steder sammenlægninger med Jobcentret, er det lykkedes UU Koordinator Frede Jakobsen fra UU Frederikshavn at blive tildelt Frederikshavns Kommunes trivselspris.

Frede Jakobsen modtog – meget overrasket – prisen under et møde for  Center for Unge, hvor to repræsentanter fra Frederikshavn Kommunes trivselsgruppe dukkede op .

’Jeg anede ikke at det skulle foregå.  Jeg vidste ikke at der var sådan en pris i kommunen. Jeg plejer ikke at være mundlam, jeg kan altid finde på noget at sige, men det kom fuldstændig bag på mig og jeg blev helt mundlam’ fortæller Frede Jakobsen til UU Posten.

Det er Frede Jakobsens 7 medarbejdere i UU teamet, som han er daglig leder for, der har indstillet Frede til prisen.

Læs hvad medarbejderne skrev om Frede i indstillingen 

Frede selv giver æren for prisen til sit team.

Sådan en pris får man ikke, hvis man ikke er et godt team, der holder benene på jorden og går i takt.

UU Frederikshavn er i forbindelse med de organisationsændringer, som mange UU centre landet over har været igennem, blevet lagt sammen med Jobcenteret, hvor kulturen er en helt anden, end det er i et UU center. Derfor er prisen også  en stor anerkendelse af Frede Jakobsens evne til at håndtere og gennemføre store forandringer samtidig med at holde medarbejdertrivslen på højeste niveau.

Jobcenteret er et myndighedsområde i modsætning til UU. I Center for Unge, hvor vi holder til, har ledelsen fuld tillid til at vi løser opgaverne i teamet, såvel på skolerne og med ungdomsuddannelserne samt i centeret.  UU vejlederne har frihed til selv at tilrettelægge arbejdet, og den frihed udløser kreativitet, motivation og arbejdsglæde. At give frihed er et vigtigt ledelsesredskab’, fortæller Frede Jakobsen.

Trods sammenlægningen med Jobcentret, og de store kulturforskelle, der kan være, er det altså lykkedes Frede at fastholde UU værdier, tilgange og metoder til arbejdet med de unge – og holde sygefraværet på næsten nul.

UU DANMARK ønsker Frede Jakobsen stort tillykke med den flotte pris.