Vollsmose vinder Den Kriminalpræventive Pris

0

Årets største pris inden for forebyggelse af kriminalitet og 50.000 kroner går til Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Vollsmose Sekretariatet. Prisen er netop blevet uddelt på Den Kriminalpræventive Dag.

Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris er fundet.

foto

Prisen fra justitsminister Mette Frederiksen går til Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Vollsmose Sekretariatet.

Indsatsen bliver hædret for at forhindre, at unge vælger kriminalitet som levevej – og i stedet tager en uddannelse og får et arbejde.

Alt for mange børn og unge i Danmark starter deres voksenliv uden at have fået sig et fag eller en uddannelse. Vi skal blive bedre til at forebygge, at børn og unge får en svær start og starter en kriminel løbebane. Lige så konsekvent vi som samfund reagerer på kriminaliteten, lige så konsekvent skal vi reagere på kriminalitetens årsager. Projektet ”Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Vollsmose Sekretariatet” arbejder for, at de unge ikke spilder vigtige år af deres liv med kriminalitet og institutionsophold, men i stedet får valgt et liv med uddannelse, arbejde og familie. Den indsats fortjener at blive hædret,” siger justitsminister Mette Frederiksen.

Der bliver i projektet taget udgangspunkt i familierne og forældrenes opbakning til, at de unge tager en uddannelse.

Hårdt ramt bydel
Vollsmose er en bydel, der slås med komplekse sociale problemer, men det er også en bydel, hvor der lægges mange kræfter i at sætte skub i en positiv udvikling.

Indsatsen har medvirket til at mindske risikoen for frafald på ungdomsuddannelser og har på den måde styrket de unges ressourcer – og deres muligheder for at få beskæftigelse efterfølgende.

I denne indsats bliver vi bekræftet i, at vi har gang i noget godt og rigtigt, hver gang vi ser et ungt menneske forvandle modløshed til målrettethed. Derfor er vi både i Vollsmose Sekretariatet og UUO meget stolte over den anerkendelse, som prisen giver os,” siger Nanna Muusmann, sekretariatschef i Vollsmose Sekretariatet og fortsætter:

Det er altid dejligt, når en succes også bliver synlig for andre.

Med æren følger en check på 50.000 kroner. Vinderprojektet var oppe imod tre andre projekter, der på forskellig vis forebygger kriminalitet og gør en forskel for udsatte børn og unge.

Prisen blev uddelt på Den Kriminalpræventive Dag fra DKR og TrygFonden, hvor omkring 600 fagfolk og eksperter var samlet.

Temaet for Den Kriminalpræventive Dag var it-kriminalitet, og hvordan man forebygger angreb og overgreb i cyberspace.