Kender du Danmarks bedste vejleder?

0

Logo Schultz

Vejledning, rådgivning, samtaler – kært barn har mange navne, men det er ikke altid, at vejledere får den anerkendelse, de fortjener. Vejlederprisen sætter fokus på vejledernes arbejde, og alle kan være med til at nominere.

Vejlederprisen 2015 åbner for nomineringer: Har du en inspirerende, initiativrig og visionær kollega eller samarbejdspartner, som gør en særlig indsats for vejledningen?

Schultz opfordrer dig til at indstille vedkommende til Schultz’ Vejlederpris 2015.
Der kan sommetider være en tendens til, at hvem som helst, som har oplevet et eller andet, kan få tjansen med at vejlede andre om, hvad de skal gøre i samme situation. Det er ingenlunde i orden. Når vi giver os ud i at vejlede og rådgive andre mennesker, har vi en lille bid af deres liv i vores hænder. Det kræver både respekt, seriøsitet og faglighed,” siger Bettina Post, der er medlem af Vejlederprisens bestyrelse.

Netværk og samarbejde Uddannelsesparathed og uddannelsesvalg, kollektiv vejledning og forældreansvar er nogle af de begreber, der er i centrum i den nye uddannelses/beskæftigelsesreform. Rammerne for vejledernes arbejde har ændret sig radikalt med de seneste reformer, og Vejlederprisen sætter bl.a. fokus på de vejledere, der har formået at ” tage bemærkelsesværdige initiativer til netværk og samarbejde til gavn for de vejledte”.

De seneste reformer kræver en ekstraordinær vejledning. Vejlederprisen er med til at markere fagets varemærke og tydeliggøre, hvorfor fagets professionalitet er værd at investere i. Jeg tror nærmest aldrig, at den markering har været vigtigere. Derfor glæder vi os til at kunne give et skulderklap til en ekstraordinær vejleder og håber, at ansøgerfeltet bliver mindst lige så stærkt som tidligere, ” siger chefredaktør hos Schultz Mette Marie Callesen.
Fakta om Vejlederprisen Vejlederprisen er stiftet i 1993. Den er på kr. 25.000 og uddeles hver andet år.
Deadline for nominering til årets pris er 2. juni 2015 kl. 12.00.
Vejlederprisen overrækkes på UU DANMARKs og DI’s konference 11. september 2015.
Prisen gives som anerkendelse til en vejleder, en gruppe af vejledere eller en forsker på området, som har udmærket sig særligt ved at opfylde et eller flere af følgende kriterier:

  • at tage bemærkelsesværdige initiativer til netværk og samarbejde til gavn for de vejledte
  • at tage nye, perspektivrige initiativer til løsning af praktiske vejledningsopgaver til gavn for de vejledte
  • at yde en særlig indsats inden for vejledningsforskning eller ved udvikling af nye vejledningsmetoder eller -teorier
  • at udvikle nye metoder eller gå nye veje inden for uddannelse af vejledere.

Sådan nominerer du
Udfyld denne blanket og vær især opmærksom på en udførlig beskrivelse under punktet Motivering. Du må meget gerne vedlægge bilag, der kan vise, at den nomineredes indsats er ekstraordinær og fortjener en anerkendelse. Konkrete eksempler er ligeledes meget velkomne.

Din nominering skal være Schultz i hænde senest 2. juni 2015 kl. 12.00.

Vejlederprisens bestyrelse udpeger modtageren blandt de nominerede. Bestyrelsen består i 2015 af: – Bettina Post, chefkonsulent Metropol – Rie Thomsen, lektor, Aarhus Universitet – Mark Jensen, formand, Ungdommens Uddannelsesvejledning Danmark – Lis Brok-Jørgensen, konstitueret formand, Danmarks Vejlederforening – Mette Marie Callesen, chefredaktør, Schultz – Siri Ljungberg, redaktionschef, Schultz