Best practice – talentvejen.nu

0

talentvejenlogo

Aktuelt inspirationshæfte med mange eksempler om samarbejdet mellem UU, folkeskoler og erhvervsuddannelser som Talentvejen.nu har udgivet i samarbejde med Håndværksrådet.

Med en ny erhvervsuddannelsesreform og en ny vejledningsreform, er der brug for at gå nye veje. Mange UU centre er allerede på vej og det er et glimrende initiativ, som projekt Talentvejen har taget, med en publicering af de mange nye initiativer, som allerede er igangsat.

Folkeskolernes elever og lærere skal involveres såvel centralt som decentralt hvis erhvervsuddannelsesreformen og mulighederne med bl.a. EUX skal udbredes er en af publikationens konklusioner. Det er en fornøjelse at læse om de mange eksempler, der allerede er igangsat, og det må være tankevækkende for alle andre end os i UU, at netop UU er omdrejningspunktet for mange af de tiltag, der er beskrevet.

Der er gode inspirationer at hente i de mange aktivitetsbeskrivelse der er delt op i:
* Aktiviteter med folkeskoler og lærere
* Aktiviteter med forældre
* Samarbejde mellem erhvervsskole og UU center
* Fokus på eus og videreuddannelse
* Skills- og talentaktiviteter
* Inddragelse af lokalområder – virksomheder og praktikker

Der er tale om stærke og nyskabende initiativer, som har fundet frem til spalterne sammen med mange andre gode eksempler fra samarbejder mellem UU centre og Erhvervsskoler.

Publikationen er udgivet af Talentvejen 2015 på Selandia Forlag, ISBN 978-87-9233015-4

Læs rapporten her