Godt nyt i Køge

0

godt_nyt_i_koegeFor tredje år i træk er landets unge meget tæt på at opfylde regeringens målsætning, om at 95 procent af en ungdomsårgang skal tage en ungdomsuddannelse – det viser friske tal fra Undervisningsministeriet.

Ud af ungdomsårgangen, der færdiggjorde niende klasse i 2013, forventer ministeriet at 93% i fremtiden vil gennemføre en ungdomsuddannelse, hvilket er blot to procentpoint fra regeringens ambitiøse 95% målsætning. Blandt de kommuner, der lykkes med at få de unge i uddannelse, er Køge kommune, der beregnes til at være blot ét procentpoint fra de magiske 95.

På landsplan opfylder den målte ungdomsårgang for tredje år i træk næsten regeringens målsætning om, at 95% af ungdomsårgangen vil tage en ungdomsuddannelse. Det viser Undervisningsministeriets profilmodel for 2013, der fremskriver ungdomsårgangenes forventede uddannelse inden for 25 år af afsluttet niende klasse. 93% af eleverne, der gik ud af niende klasse i 2013, forventes at opnå mindst en ungdomsuddannelse inden for 25 år. Mens pigerne allerede opfylder målsætningen, ligger drengene en smule lavere, på 91%. Kun 81% af drenge af udenlandsk herkomst forventes at fuldføre en ungdomsuddannelse mod 92% af pigerne af udenlandsk herkomst, som ligger på samme niveau som drenge af dansk herkomst.

På kommunalt plan viser profilmodeltallene, at 18 ud af 98 kommuner forventes at opnå regeringens 95% målsætning. Det omfatter mange af kommunerne nord for København og i Region Midtjylland. I blandt andet Københavns Kommune og yderkommunerne på Sjælland forventes færrest at opnå en ungdomsuddannelse.

Gode talgaver til jul
Køge kommune var blandt de kommuner, der modtog en kærkommen julegave i form af positive tal om deres unge, og det var også det glade budskab, lederen af UUV Køge Bugt, Mark Jensen, kunne videregive til formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune, Mads Andersen, da han gæstede UUV’s center i Ølby til en uformel julekomsammen. Med et estimeret 94% er for årgangen af 2013 er Køge i beregningerne bare ét procentpoint fra at nå regeringens målsætning om, at 95% af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse, og det var da også med slet skjult stolthed at Mark Jensen kom med følgende salut:

Det er altid en fornøjelse at præsentere tal, der går i den rigtige retning. I Køge, og i Køge Bugt kommunerne, er der gennem årene arbejdet målrettet for at få alle unge til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse, så det er selvfølgelig rart, at Undervisningsministeriets beregningsmodel viser, at vi er på rette vej, og at vi har 2 år til at bringe de 94% op på 95% virker overkommeligt. Da vi startede UUV for 10 år siden i 2004 var Køges tal 86,2%, så stigningen på 7,8 procentpoint over 10 år kan vi godt være bekendt

 

Se statistik fra Profilmodel 2013.