God vind med DM i Skills 2015

0

DM i Skills åbner i morgen i Bella Centeret og har været omdrejningspunkt det sidste halve år for mange UU centres vejledning om valget af en erhvervsuddannelse. UU DANMARK sender en hilsen til 3-dags arrangementet, der åbner i morgen.

Mark_Jensen_04_2014

Mark Jensen, formand for UU DANMARK

”Det har været en positiv oplevelse at følge optakten til DM i Skills 2015, som åbner i morgen torsdag den 8. januar med åbningstale ved bl.a. Statsminister Helle Thorning-Schmidt. Med fokus fra både Statsministeren og Dronningen kan der næsten ikke tænkes bedre rygvind til erhvervsskolerne,”  udtaler formand for UU DANMARK, Mark Jensen.

Op til Skills 2015 har elever fra 8. klasser mødtes på lokale Erhvervsskoler og har konkurreret med hinanden. De bedste klasser mødes til dyst i Skills Stafet om fredagen i Bella Centeret.

Der har været engagement, humør, faglighed og venskabelig dyst, så der er al mulig grund til at tro, at det samme vil gælde de tre næste dage hvor DM i Skills foregår. Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse frem mod 2025, og et af regeringens udspil er, at der skal være et mere attraktivt undervisningsmiljø på erhvervsskolerne.

”Jeg håber, at der suges inspiration fra Skills til den daglige undervisning, hvor nogle elementer klart vil være med til at understøtte et inspirerende uddannelsesmiljø, og hvor konkurrence på den gode måde kan give blod på tanden til, at netop erhvervsuddannelsen bliver overgangen til et job som selvstændig erhvervsdrivende. En god og ambitiøs undervisning i et attraktivt miljø er en central faktor i at vende kurven for elevernes valg af en erhvervsuddannelse i forlængelse af grundskolen. Rigtig mange skoler er på ret kurs, men også her skal vi have alle med. Skal vi ikke alle sammen bruge Skills 2015 og erhvervsuddannelsesreformen til at skubbe i den rigtige retning!” slutter Mark Jensen optimistisk.

Anders Ladegaard

Anders Ladegaard, næsformand for UU DANMARK

Mark Jensen kan træffes på Skills i Bella Centeret på fredag, og næstformand Anders Ladegaard vil være at træffe torsdag.

 

 

Program for Skills Denmark 2015 den 8. – 9. – 10. januar

skillsFakta – DM i Skills:

 • DM i Skills løber af stablen over tre dage fra den 8. til den 10. januar i Bella Center i København. Det er femte gang DM i Skills bliver afholdt og første gang det finder sted i København. Tidligere har DM i Skills været afholdt i Aalborg (2014), Aarhus (2013) og Odense (2012 og 2011).
 • DM i Skills 2015 bliver afholdt af SkillsDenmark, Region Hovedstaden, Københavvns Kommune og Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden i tæt samarbejde med UU-centre, folkeskoler og kommunerne i hovedstadsregionen.
 • DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. DM i Skills 2015 finder sted den 8.-10. januar i Bella Center i København.
 • Omkring 300 unge dyster inden for 36 forskellige fag om at blive landets bedste. I alt er 51 af landets 107 erhvervsuddannelser repræsenteret ved DM i Skills.
 • DM i Skills er Danmarks største uddannelsesevent nogensinde. I Bella Center fylder DM i Skills 37.000 m2 og der forventes omkring 50.000 besøgende, primært skoleelever fra 7., 8., 9. og 10. klasse.
 • DM i Skills giver de unge erhvervsuddannelseselever chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.
 • DM i Skills 2015 arrangeres af SkillsDenmark, Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden i samarbejde med UU-centre, kommuner og grundskoler i Region Hovedstaden.

Fakta – Skills stafetten:

 • Skills Stafetten er DM i Skills konkurrence for 8. klasseelever.
 • I Skills Stafetten skal eleverne, i hold af tre, dyste i opgaver inspireret af erhvervsuddannelserne.
 • De bedste 73 hold fra hele landet går videre til finalen fredag den 9. januar under DM i Skills 2015 i Bella Center, hvor TV-vært Jacob Riising leder slagets gang.
 • Omkring 30.000, eller godt halvdelen, af alle danske 8. klasseelever har i løbet af efteråret deltaget i Skills Stafetten, der er blevet afholdt på landets erhvervs-, SOSU-, og landbrugsskoler. Alene i hovedstadsregionen har 13.600 elever deltaget.

Fakta om erhvervsuddannelserne:

 • Tilgangen til erhvervsuddannelserne har været faldende de sidste 10 år. Kun 19% af en årgang, vælger i dag en erhvervsuddannelse efter grundskolen.
 • Det står værst til i Region Hovedstaden, hvor kun 13% vælger en erhvervsuddannelse – i 2008 var tallet 20%.
 • Regeringens målsætning er, at 30% af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2025, for der bliver brug for faglært arbejdskraft i fremtiden.
 • Der findes over 100 forskellige erhvervsuddannelser, og der er rigtig gode muligheder for både job og videreuddannelse.