Uddannelsesmessen på Campus Køge har vokseværk

0

UUV Køge Bugts store uddannelsesmesse Tjek på Fremtiden er efterhånden en etableret succes på Campus Køge. Igen i år trak den fulde huse på Køge Handelsskole, hvor en veloplagt Campuskoordinator Allan Corfitzen bød gæsterne velkomne med visionen om Campus Køge og nødvendigheden af uddannelse.Tjek på fremtiden
Omkring 1200 elever og forældre tog imod opfordringen til at bruge muligheden for at stifte bekendtskab med alle ungdomsuddannelser i lokalområdet. Og der var stopfyldt til de mange oplæg om forskellige uddannelser, og trængsel ved de mange stande.

UUV Køge Bugt orienterede om de mange reformer, der blandt andet betyder optagelseskrav på erhvervsuddannelserne og tidligere vurdering af de unges uddannelsesparathed. Pia Hegner, UUV, fortalte også om vejledningsreformen, der betyder at ca. 80% af en ungdomsårgang skal klare sig med kollektiv vejledning i klassen, her på uddannelsesmessen og eVejledningens elektronisk vejledning, og selv være ansvarlige for tilmelding til ungdomsuddannelsen sammen med deres forældre.

Eleverne benyttede aftenen til at høre oplæg og spørge på standene. Især EUX – muligheden for at kombinere en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag, så man er klar til at læse videre, tiltrak mange tilhørere. Der var også mange besøg til gymnasiernes oplæg og til UUVs eget oplæg om muligheder for uddannelse og lærende oplevelser i udlandet, se mere på www.uuworld.dk 

Standene med information fra vejledere og unge i gang med uddannelserne var godt besøgt. Her kunne man, udover erhvervsuddannelserne, gymnasierne og social- og sundhedsuddannelserne, møde 10. klasses tilbud, produktionsskoler og Erhvervsakademi Sjælland, der præsenterede videreuddannelser med udgangspunkt i en grundlæggende erhvervsuddannelse.

Politiet, forsvaret og søfartsuddannelserne var også på messen, og selv om eleverne generelt er for unge til uddannelserne lige efter folkeskolen, oplevede de en stigende interesse. Både politi og forsvar tilbyder erhvervspraktik i 9, klasse, og repræsentanterne fortalte at UUV Køge Bugt er blandt de flittigste leverandører til disse tilbud.

Tjek på Fremtiden er et stort og seriøst arrangement, hvor der lægges mange kræfter i for at give de unge en god start på deres videre uddannelse både fra UUV Køge Bugt og fra de mange udstillere. Det er derfor dejligt at se så mange mennesker tage imod tilbuddet og deltage aktivt for at orientere sig om fremtidsmulighederne, for en ungdomsuddannelse er den helt nødvendige begyndelse på voksenlivet i dag, siger Pia Hegner, teamleder for Team Skole i UUV Køge Bugt.