Bedste lokale læreplads 2014

0

Pressemeddelelse

På landets erhvervsskoler kåres i disse dage en række lokale virksomheder inden for de merkantile og de tekniske områder som årets læreplads. Alle deltager i den landsdækkende konkurrence, der handler om at kåre Årets Læreplads i Danmark. I Køge løb UUV Køge Bugt med den lokale pris.

20141103_aarets_laererplads
”UUV Køge Bugt har gjort mig til den person, jeg er i dag: Jeg er stærk, tror på mig selv, tør lave fejl, tør tage ansvar og i det hele taget, at jeg er i stand til at hvile i den person, jeg er. Derfor er det kun naturligt, at jeg indstiller UUV til årets læreplads, og jeg gør det med de allerbedste tanker,” lød den flotte motivation fra Michella Thomsen, da hun pegede på sin læreplads som den bedste. Her er hun i lære som kontorassistent med speciale. Mandag den 3. november overraskede Merkantil uddannelseschef Hans Severinsen og praktikpladskonsulenten Michala Duvier fra Køge Handelsskole elev og læreplads med den gode nyhed. Et møde hos UUV Køge Bugt blev pludselig rammen om en fest med tale, blomster og overrækkelse af diplom, som markerede, at Køge Handelsskole indstiller UUV som den lokale vinder i opløbet til Årets læreplads 2014 til Danske Erhvervsskoler-Lederne.
I sin tale til UUV sagde Hans Severinsen blandt andet: ”Jeg er derfor rigtig glad for i dag, at stå her hos UUV Køge Bugt. Michella Thomsens indstilling bevidner i allerhøjeste grad, at der her hos UUV Køge Bugt er tale om en ganske særlig virksomhed med en fantastisk god kultur blandt personalet, og nogle super rare kolleger og ledere, der har været med til at påvirke Michella for livet. Michella skriver mange flotte ord om sine kolleger, sin leder og chef og om virksomheden i det hele taget. Noget af det Michella skriver er bl.a., at hun får mange spændende udfordringer. Hun kan mærke, hun får ros og anerkendelse for sin udførelse af opgaverne, og det har givet hende megen selvtillid og tro på sig selv, og det lægger både hun og vi stor vægt på. Hun fremhæver da også det faktum, at hun ikke føler sig som en elev, men at hun lige fra første dag har følt sig som en ligeværdig og respekteret del kollegaerne. Hun er bl.a. også glad for, at kollegaerne regner hende for at være en naturlig del af teamet, at hun bliver inviteret med til arrangementer, og at hun altid bliver præsenteret som ”vores meget dygtige elev”. Michella roser UUV for at være en meget fleksibel arbejdsplads, der også viser hensyn til, at de ansatte har fritid og børn, og at hun har selv haft glæde af at få frihed til børnefødselsdage osv.”

20141103_aarets_laererplads03Xtra large rummelighed
”Michella fremhæver desuden sit arbejde sammen med Mette Gadkjær, og hun er glad for samarbejde og opbakning fra både Christel Jørgensen og leder Mark Jensen,” sagde Hans Severinsen.
”Michella roser også UUVs måde at håndtere nyheden om hendes graviditet på. Michella frygtede det værste, da hun skulle fortælle om sin graviditet, men i stedet for surhed og irritation blev hun modtaget med stor glæde, smil og lykønskninger. Det gjorde stort indtryk. Desværre tilstødte der jo også en sygemelding, men end ikke dette gav anledning til sure bemærkninger. I stedet fik Michella straks en buket blomster og ønsker om god bedring. I slutningen af graviditeten besøgte hun kollegaerne på UUV, og som den største selvfølgelighed blev hun mødt med kram, blomster og morgenmadsbuffet. Michella skriver i sin indstilling, at det var en vidunderlig følelse af at være med på ”holdet” selvom hun var ude på barselsorlov. Det er en fornøjelse at høre den slags bemærkninger fra en elev, og det er bestemt ikke alle virksomheder, der behandler deres elever på så fremragende vis. Det er vist dét, man på moderne dansk kalder rigtig god CSR (Corporate Social Responsibility). Det kan I kun være stolte af her på UUV. I er en rollemodel for andre virksomheder på dette område,” sagde Hans Severinsen.
På baggrund af alle indkomne indstillinger udvælger Danske Erhvervsskoler-Lederne tre kandidater til Årets Læreplads i Danmark, og alle skoler får besked senest den 14. november, så de kan nå at forberede sig til kåringen, der finder sted den 27. november i København.