Lettisk besøg i UUV Køge Bugt

0

Stor interesse for den danske vejledningsmodel fra lettisk delegation, der i går gæstede UUV Køge Bugt til en orientering om Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Afdelingsleder Margrethe Tovgaard, UUV, forestod besøget i Køge med oplæg om UUV’s vejledning

Afdelingsleder Margrethe Tovgaard, UUV, forestod besøget i Køge med oplæg om UUV’s vejledning

UUV havde besøg af en delegation fra Letland. Besøget har været arrangeret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Delegationen på 6 personer har besøgt flere organisationer her i Danmark og de fleste med fokus på arbejdsmarkedet. Gruppen havde et specifikt ønske om at besøge et vejledningscenter og ønskede bl.a. at høre om samarbejdet mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning og Jobcentrene.

Vores vejledningssystem vækker ofte, i internationale sammenhænge, både forundring og anerkendelse, det gjorde det også denne gang, især var det interessant for vores gæster at høre om vejledningen i grundskolen, hvilket de på ingen måde kender til i Letland. Den opsøgende vejledning og registreringer af unges uddannelsesaktivitet gav også anledning til mange spørgsmål.

Udtaler afdelingsleder Margrethe Tovgaard, UUV, der forestod besøget.