UU DANMARK takker

0
UUDKs formand Mark Jensen i samtale med Ulla Tørnæs (V) og kontorchef i Undervisningsministeriet, Steffen Jensen.

UUDKs formand Mark Jensen i samtale med Ulla Tørnæs (V) og kontorchef i Undervisningsministeriet, Steffen Jensen.

UU DANMARK takker for stort fremmøde ved fejring af 10-året for ungdomsuddannelsesvejledningen

For ti år siden vedtog Folketinget ”Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv” og den professionelle ungdomsuddannelsesvejledning blev efterfølgende etableret. Det fejrede UU DANMARK og Dansk Industri i fællesskab med hævede glas og store ord i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Deltagelsen fra venner, samarbejdsparter og kolleger fra nær og fjern på ungdoms- og uddannelsesområderne i Danmark var overvældende.

Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU centrene, blev etableret under tidl. Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V), som ønskede til lykke: “Jeg er stolt af at det system, jeg var med til at etablere og de resultater, UU har nået. Jeg håber, at grundstrukturen bevares, og at den professionelle og institutions- og sektoruafhængige vejledning fastholdes. 71% af de unge er glade og tilfredse med UU, og det er da en fantastisk bagrund at fejre fødselsdag på.”

Christine Antorini

Christine Antorini

Nuværende undervisningsminister Christine Antorini (S), ønskede ligeledes tillykke og understregede, at vejledningens rolle i fremtiden er at være den netværksfunktion, der giver den unge det nødvendige møde med nye muligheder, som det f.eks. sker på Skills Denmark.

UU DANMARK takker alle fremmødte for en flot og positiv dag og ikke mindst for følelsen af, at vi går de næste 10 år i møde i samlet flok, og at vi sammen kan nå de mål, vi har sat os. Vi glæder os til de kommende år, hvor vi skal have 95% af de unge ordentligt igennem en ungdomsuddannelse og hvor mindst 30% af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Samtidig skal 60 procent i 2020 gennemføre en videregående uddannelse og 25 procent.

De tal når vi, hvis vi, på tværs af de forskellige vejledningsinstanser og på tværs af hele ungdoms- og uddannelsesområdet, formår at formidle til landets unge og deres forældre, at erhvervsuddannelserne også er en mulig og attraktiv vej -også til en videregående uddannelse.Det kommer til at kræve en særlig indsats på landets skoler, for at vende en kultur, der sætter boglige kompetencer over de praktiske.  Alle unge er forskellige og har forskellige kompetencer, som de skal udfordres til at benytte bedst muligt – til gavn for både dem selv, arbejdsmarkedet og samfundet.
Det er en kerneudfordring, som UU ser frem til og håber at alle samarbejdsparter
vil hjælpe med at løfte.

mark_bondo_lars

UUDKs formand Mark Jensen styrer med hård hånd debatten. Her mellem Anders Bondo (DLF) og Lars Kunov (Erhvervsskolerne).