De frafaldne

0

I 2012 startede 96% af en ungdomsårgang på en ungdomsuddannelse, men 31%  faldt fra igen. Der er altså et stort skel mellem de politiske ambitioner om at 95% skal gennemføre en ungdomsuddannelse og de faktiske realiteter. Midt i de store politiske armbevægelser, tal, analyser og statistik findes frafaldshistorierne af kød og blod. Disse personlige beretninger bliver fortalt gennem projektet De Frafaldne.

De Frafaldne er et bogprojekt og socialpædagogisk workshopforløb, hvor 20 unge fra hele landet der er faldet fra en ungdomsuddannelse, sammen med 20 frivillige bearbejder og skriver deres frafaldshistorier som essays. Tilsammen nuancerer de 20 historier i bogudgivelsen De Frafaldne, debatten om ungdomsuddannelser med unges egne historier, drømme, idéer og sætter derigennem fokus på en politisk betændtproblematik med unges egne perspektiver.

Projektet samler unge op, der typisk er socialt eller fagligt udsatte, og giver dem udover en stor oplevelse også konkrete færdigheder indenfor tekstarbejde. De 20 frafaldne unge indgår i en én-til-én relationer med en frivillig, der over otte workshops bistår med at bearbejde frafaldet og dernæst udvikle og skrive den personlige historie.

Projektet er finansieret af EU Aktive Unge og Kulturstyrelsen.

Samarbejdspartnere i projektet er:

Ungdommens Røde Kors
Hygge Factory
UU DANMARK

Download bogen som PDF her: De frafaldne