Virksomhedsbesøg giver bedre vejledning

0
Skolebesøg Aalborg Portland

Skolebesøg Aalborg Portland

Siden sommeren 2013 har Hands-on tilbudt UU centre over hele landet at besøge en lokal industrivirksomhed. Besøget giver UU vejlederne mulighed for at høre om virksomheden, tale med lærlingene om uddannelsen og høre mere om Hands-on kampagnen.

I alt har 40 ud af 53 centre vist interesse for at deltage, og 35 centre har allerede gennemført et besøg.

Et af de UU centre, som har været på virksomhedsbesøg, er UU København. I maj besøgte UU vejlederne MAN Diesel, og det var så stor en succes, at et nyt hold UU vejledere besøgte virksomheden i juni.

”Det er fedt at komme ud og få olie på fingrene. Man får set fabrikshallen, fornemmer stemningen og ser, hvad der bliver lavet. På den måde bliver der sat nogle billeder på, så man får en bredere forståelse af, hvad uddannelsen går ud på, og bedre kan formidle det videre til de unge,” fortæller UU-vejleder i København Anthony Ansell-Henry.

Bedre vejledning om uddannelserne
Ifølge Anthony Ansell-Henry får UU vejlederne mere kendskab til uddannelserne ved blandt andet at se værkstedet og robotterne. Samtidig kan vejlederne spørge lærlingene om, hvorfor de har valgt den uddannelse.

”Vi bliver klogere på, hvad en værktøjsmager laver helt konkret og kan fortælle det videre til de unge. Samtidig får vi afklaret, hvilke kompetencer, man skal have for at være fx industritekniker. Så kan vi fortælle de unge, at noget af arbejdet går ud på at måle på millimeteren, og hvis det ikke interesserer dig, men hellere noget grovere, er det nok det, du skal lave,” forklarer Anthony og tilføjer:

”Derudover ser vi også samværet mellem kollegaerne på værkstedet, og kan fortælle de unge om det sociale aspekt også. For de vælger ikke kun en uddannelse, de vælger hele identiteten.”

Hos MAN Diesel var driftsleder Denni Kragh også glad for besøget:

”Det var positivt for os at mødes med UU vejlederne, fordi vi føler, vi fik klædt dem bedre på i forhold til at rådgive de unge om uddannelsen. Nu kan vejlederne fortælle, det ikke kun er røg, støj og møg, men det rent faktisk kræver noget at tage den her uddannelse.”

Gentager gerne succesen
Arrangementet varede et par timer, hvor Denni Kragh og et par af MAN Diesels lærlinge viste UU vejlederne rundt og fortalte om virksomheden.

Vejlederne spurgte bl.a. lærlingene, hvorfor de havde valgt den uddannelse.

Og MAN Diesel åbner gerne dørene for vejlederbesøg igen en anden dag:

”Vi har bestemt ikke tabt lysten til at holde vejlederbesøg, og vi tager gerne imod flere,” siger Denni Kragh.

Vil I også på besøg hos en lokal industrivirksomhed, så læs mere her, eller kontakt projektleder Louise Sonne Dyreborg på  mail eller telefon 3377-9111.