UU jubilæumskonference: 10 år

1

Ungdommens Uddannelsesvejledning blev etableret i august 2004, efter at Folketinget vedtog Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv i april 2003.

(Tilmeldingsformular nederst på siden)

UUDKHvordan kan vi tænke fremtiden for uddannelse og vejledning på en anden måde? Hvilke perspektiver og muligheder ser vi for uddannelse og vejledning af unge? Hvad vil vi forvente af fremtiden? Vil vi forsøge at forudse fremtiden? Eller vil vi forsøge at skabe fremtiden? Hvad ved vi allerede om fremtidens arbejdsmarked?  Hvad forventer vi?  Og hvilke egenskaber kræver det – hos de unge, i uddannelsessystemet og i den vejledning, som skal skabe bro mellem den unges egenskaber og den unges fremtid og det fremtidige arbejdsmarked?

DI logo_sort graa_cyan taglineDet vil vi gerne sammen med Dansk Industri sætte fokus på ved markeringen af Ungdommens Uddannelsesvejlednings 10 års jubilæum.

For mange unge mødes med et uddannelsessystem, de ikke kan klare, og det fører til nederlag. Flere skal opleve at lykkes med de uddannelser, de påbegynder. Derfor er der brug for at sikre et bedre match mellem de unges forudsætninger og de uddannelser, de går i gang med.

For mange unge uddannes inden for områder, hvor det er svært at få job, og for få uddanner sig inden for områder, hvor der er gode jobudsigter. Bl.a. er der udsigt til massiv mangel på faglærte på det tekniske område, mens de unge strømmer mod gymnasiet. Der er derfor brug for at sikre et bedre match mellem de unges uddannelsesvalg og det, der efterspørges på arbejdsmarkedet.

Hvordan kan fremtidens vejledning bidrage til, at flere unge træffer deres uddannelsesvalg på et mere oplyst og erfaringsbaseret grundlag? Hvilken rolle spiller grundskolen, ungdomsuddannelserne, arbejdsmarkedet og vejlederne – og hvordan sikres det, at de forskellige dele spiller bedre sammen?

Det har vi inviteret 2 ministre, en fremtidsforsker og en række fagpersoner til at komme og diskutere med os og give deres bud på. Få også et indblik i hvad vejledning kan, når det fungerer bedst – live.

Vi håber også at se dig!

 

Se slides fra konferencen:

 

Først til frokostbuffet fra k. 12.00 til 12.30 og derefter til et spændende program:

12.30 – 12.45 Velkomst v/ UUDKs formand
12.45 – 13.00 Hvad er problemet? – 10 års viden om vejledning v. Randi Skovhus og Rie Thomsen
13.00 – 13.30 Hvordan kan vi tænke fremtiden for uddannelse og vejledning på en anden måde? v/DI
13.30 – 14.00 Ud af skolen og ind i uddannelse – hvordan gør vi det bedst? Paneldebat mellem Anders Bondo (DLF), Lars Kunov (Erhvervsskoleforeningen), Anne Birgitte Rasmussen, (formand for gymnasierektorerne) og Flemming Olsen, Formand for skolenetværk i Børne- og Kulturchefforeningen (BKF)
14.00 – 14.15 Pause
14.15 – 14.45 Vejledning live
14.45 – 15.00 UU som vision v/ Undervisningsminister 2001-2005: Ulla Tørnæs
15.00 – 15.45 Fremtidens unge v/ Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker
15.45 – 16.00 UU som fremtidig vision v/ nuværende Undervisningsminister Christine Antorini
16.00 – 16.15 Tak for i dag v/ UUDKs formand
16.15 Øl og vin i aulaen

Der tages forbehold for programændringer.

  • Tid og sted: Fredag d. 29. august fra kl 12-17 i Industriens Hus, København
  • Pris: Medlemmer af UU DANMARK: 1000 kr. ex moms/Andre: 1200 kr. ex moms.
  • Tilmelding: skal finde sted her inden 18. august og er bindende.A webform by Podio