UU DANMARK åbnede dørene til nye lokaler

0

Trods storm og tæt snevejr mødte både venner og samarbejdspartnere talrigt op, da UU DANMARK åbnede dørene til nye lokaler hos Industriens Uddannelser. UU DANMARK, som er UU Vejlednings fælles sekretariat, markerer med flytningen et både fysisk og symbolsk ryk hen imod et endnu tættere samarbejde med landets mange ungdomsuddannelser og aktører på ungdomsuddannelsesområdet.

foto 3

Undervisningsminister Christine Antorini var blandt de inviterede, da UU DANMARK, fejrede flytningen til nye lokaler hos Industriens Uddannelser, der har til huse over for hovedbanegården i København. De mange gæster der fra nær og fjern havde klaret sig gennem sne og uvejr, kunne få varmen og nyde et glas vin og lidt godt at spise mens de hørte blandt andre UU DANMARKs formand, Mark Jensen, fortælle om UU DANMARKs visioner for fremtiden i de nye rammer og om flytningen som et fysisk og symbolsk ryk i retning af et styrket samarbejde med ungdomsuddannelserne generelt og mod en indsats for at få flere og dygtigere unge til at opdage muligheder via en erhvervsuddannelse.

Danmark står over for den store udfordring, at der skal leveres flere og dygtigere faglærte hænder til arbejdsmarkedet i fremtiden, og at flere unge skal vælge erhvervsuddannelsesvejen frem for eksempelvis gymnasiet. Og flere af dagens talere, blandt andre undervisningsministeren og Pia Maul Andersen, forhandlingssekretær i 3F og bestyrelsesformand i Industriens Uddannelser, italesatte problematikken og pegede på UU vejledningen som det afgørende samlende ”kit” i samarbejdet mellem alle aktører på området, fordi UU naturligt indgår i samarbejdsprocesser med stort set alle andre aktører på ungdomsområdet – der hvor de unge, skolerne og erhvervslivet er. Og formanden for UU DANMARK lagde tilsvarende i sin tale vægt på, at det er en opgave, UU både kan og vil løfte:

”Vi er inde i en god udvikling i UU. I år har Ungdommens Uddannelsesvejledning 10 års jubilæum og i de 10 år er vejledningen blev professionaliseret og metodeudviklet. Vi har fået effektive og gode redskaber med Ungepakkerne, og i kommunerne fungerer UU som det enzym og den centrale instans, som binder den samlede ungeindsats sammen. Det skaber gode resultater på bundlinjen, som vi alle kan være glade for. Vi står nu med bedre resultater i forhold til regeringens og folketingets 95% målsætning og uddannelsespligten for de 15 – 17 årige og brugerundersøgelser fra UNI C viser stor tilfredshed med UUs vejledning.”

Formanden understregede videre i sin tale, at flytningen til Industriens Uddannelser ikke skal tolkes som en ensidig alliance, men snarere som et springbræt til samarbejde med så mange aktører som muligt:

”Det er mit håb, at vores nye baser her i Industriens Uddannelser vil give nogle nye samarbejdsflader i huset, men vi vil stadig være organisationen, der rækker ud og samarbejder med et utal af samarbejdspartnere nationalt. Den meget blandede gruppe, der kikker forbi i dag, er et vidnesbyrd om dette.”