#Workshop 1:
Stå af karakterræset – læring frem for tal på STX
På Odder Gymnasium nedtoner vi fokus på karaktererne og arbejder i et træningsrum, hvor det er tilladt at fejle i læreprocessen.
Vi skaber et både trygt og udfordrende læringsrum for eleverne og sætter fokus på det ”at lære for at lære” i fællesskab i klassen og som individ. Vi prioriterer tid til formativ evaluering, hvor læreren som læringsvejleder giver professionel sparring, så eleven bliver aktiv i egen læreproces og får et growth-mindset som styrker motivationen og evnen til at kunne tilegne sig ny viden.
Konkret arbejder vi med karakterfrie klasser i et forsøg på at imødekomme det stigende fokus på præstation og performance, vi ser hos både elever og i samfundet generelt. I det karakterfri miljø fokuserer vi på, at den enkelte elev får redskaber til at opnå vedholdenhed, når det er udfordrende og robusthed til at blive mere og mere selvstændig i processen med at lære.
Workshopholdere er Heidi Andersen og Camilla Jürgensen, gymnasielærere. Lars Bluhme, rektor. Evt. en tidligere elev på linjen.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering
#Workshop 2:
LEAPS: Læring og Engagement gennem Autentiske Projekter
LEAPS står for Læring og Engagement gennem Autentiske Projekter med fokus på Science. Formålet med LEAPS er at give elever i grundskolen de bedste forudsætninger for at tilegne sig ny viden og blive så dygtige, som de kan, samt styrke elevernes kompetencer inden for naturfag.
Dette sker gennem projektbaseret læring, hvor eleverne fordyber sig i engagerende problemstillinger, der trækker tråde til det omkringliggende samfund – lokalt, såvel som nationalt og globalt.
I LEAPS-workshoppen kan du få viden om Herfølge Skoles omstillingsproces til en fælles læringsstrategi, skolens mål og motivation ift. at gå ind i samarbejdet med Kata-fonden, og hvad det konkret betyder for lærernes undervisning og elevernes læring.
I workshoppen møder du Maja Larsen, pæd.leder/souschef på Herfølge Skole, samt Mia Schack Larsen, projektleder for Kata fonden.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #It
#Workshop 3:
Trivsel = Blivsel. Højere trivsel betyder mindre frafald på EUD
De sidste 2 år har Campus Køge, herunder Køge Handelsskole, ZBC SOSU, EUC Sjælland arbejdet sammen om at højne trivsel og mindske frafald af især de sårbare unge på erhvervsuddannelsernes grundforløb 1. Projektet har været støtte af midler fra Region Sjælland. Det har været et mål at skabe fællesskaber mellem eleverne og dermed bidrage til den gode trivsel, der kan sikre at flere fastholdes i deres uddannelse.
Projektet omhandler derfor et fokus på den eller de elever der ikke trives, men også om hvordan man får mere fokus på trivsel i klassen, i form af klasserumsledelse.
I workshoppen vil vi give eksempler på de værktøjer vi har benyttet os af, og går sammen bag om de overvejelser vi gjorde os i forbindelse med at vælge de rigtige tilgange og teorier til Regionsprojektets unge på GF1 forløbene.
Forvent en aktiv og tankevækkende workshop, hvor du bliver involveret i nogle af de elementer vi har brugt i regionsprojektet og de efterfølgende vejledninger på unge de.
Workshop ved vejleder Ole Pedersen og konst. afdelingsleder Anne Vibe Andreasen, UUV Køge Bugt
#21st_century_skills:
#problemløsning #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #læring
#Workshop 4:
Microsoft Education – fremtidens læring
Ingen af os ved hvad der venter på fremtidens arbejdsmarked for nutidens unge, men vi har en idé om hvor det bærer hen. I Microsoft Education bruger vi meget tid på, at prøve at finde ud af hvilke kompetencer der fremadrettet bliver vigtigst for de børn og unge vi har i skolen idag – ikke kun inden for teknologi og kunstig intelligens, men også indenfor det 21. århundredes kompetencer og socio-emotionelle kompetencer. I min workshop ser vi nærmere på hvordan vi bedst kan forberede eleverne på en ukendt fremtid.
Katja Borregaard er Modern Classroom Solutions Specialist hos Microsoft Education, Danmark. Før hun startede i Microsoft sidste sommer, var hun matematik- og historielærer i 10 år og havde de seneste år stor interesse for problembaseret og undersøgende undervisning, samt læring med teknologi og spil.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #It
Jacob Mortensen
23. januar 2014 @ 10:10
UU Vestsjælland har i samarbejde med Hands-On kampagnen (hands-on.dk) afholdt deres ”roadshow” i henholdsvis Ringsted og Slagelse, hvor i alt ca. 1000 elever fra de to kommuner deltog.
Arrangementet som er en blanding af stand-up og deltager-involvering har til formål at skubbe til elevernes forståelse og holdninger til erhvervsuddannelserne, og ud fra reaktionerne fra såvel elever som vejlederne forstår de Hands-ON unge at ramme lige i plet.
Helle Jacobsen, filialleder for UU Vestsjælland i Ringsted Kommune har samlet følgende reaktioner til arrangementet:
– supergodt arrangement
– taler direkte til unge og er godt som supplement i forhold til at gøre de unge opmærksom på, at der findes andet end gymnasium
– godt til at aflive nogle af fordommene ift. EUD
– passende længde shows
– for kort tid til forberedelse – det kan forberedes bedre og bør lægges ind i årsplanerne på skolerne
– bør også involvere UU i højere grad, dels i forberedelsen på skolerne og måske også mere konkret i showene
– bør følges op med UEA-undervisning på skolerne ift. EUD efterfølgende
– stor opbakning i Ringsted med 200 elever til første show og 400 elever til andet show
– må gerne blive en tradition hvert år
Thomas Nygaard Pedersen, uddannelsesvejleder og grundskolekoordinator i Slagelse Kommune udtaler:
Jeg har i disse dage gruppevejledning med mine ”fokusunge” på en af mine skoler. Især denne gruppe af unge er vigtige oratorisk at få ”fanget”, og det synes jeg lykkedes til tæt på perfektion. Kriterierne for valg eller fravalg af EUD er langt fra udelukkende baseret på praktiskfaglige parametre, og det var yderst relevant, at de unge også fik lov at deltage og redegøre for synspunkter pro/contra i disse sammenhænge.
Jeg oplever, at de unge drager konklusioner fra ”Hands On” på samme måde, som de gør fra ”UEA ugen”, praktik, brobygning etc. Kontekstuelt vil det fremadrettet være at foretrække, at ”Hands On” bliver en del af en større sammenhæng med understøttende aktiviteter eksempelvis med besøg af elever fra diverse erhvervsindgange på vores lokale erhvervsskoler, erhvervsrepræsentanter eller som tillæg til UEA uger.
Det er en udfordring med den sene udmelding – og at det, som jeg opfattede det, partout skulle ligge i løbet af uge tre. Mange skoler har med i omegnen af en måneds varsel lagt planer for, hvad der skal foregå medio januar.
I Antvorskov hallen var ca. 300 elever samlet ved ét show. Der er bred opbakning fra de repræsenterede skoler til, at der arbejdes på en gentagelse. Flere skoler i Korsør og Skælskør har ytret ønske om, at det gerne må placeres i de respektive byer, hvis det bliver aktuelt at gennemføre igen.