Efterskoleelever hjælpes godt på vej

Åbent hus, samtale og erhvervspraktik hjælper efterskoleelever meget, når de skal videre fra 9. og 10. klasse. Det viser en undersøgelse gennemført af Ministeriet for Børn og Undervisning.

Efterskolerne rundt om i landet gør et godt stykke arbejde med at vejlede deres elever og hjælpe dem videre i uddannelsessystemet.

Det viser en brugerundersøgelse, som Ministeriet for Børn og Undervisning gennemførte i maj og juni i 2012. Her svarer 58 procent af eleverne, at den vejledning, de har fået, har hjulpet dem meget eller noget til at vælge deres videre vej, mens hele 88 procent af eleverne den 1. marts i år følte sig parate til at vælge, hvad de skulle efter 9. og 10. klasse.

Eleverne har også vurderet, hvor meget den enkelte vejledningsaktivitet har hjulpet dem til at vælge ungdomsuddannelse. Her er det ”åbent hus arrangement på ungdomsuddannelse”, ”personlig samtale med vejlederen” og ”erhvervspraktik”, som henholdsvis 62, 55 og 53 procent føler, har hjulpet dem meget eller noget.

Læs eller hent undersøgelsen: [gview file=”https://uudanmark.dk/wp-content/uploads/2012/08/120817-Undersoegelse-efterskole.pdf”]

Fakta
Alle landets 221 efterskoler blev inviteret til at deltage i undersøgelsen. Af disse har 172 deltaget.

Der er i år modtaget svar fra 10.534 elever, hvilket svarer til 57 procent af populationen.

Formålet med brugerundersøgelsens er at klarlægge elevernes udbytte af vejledningen, ligesom den skal danne grundlag for en kvalitetsudvikling af vejledningen både lokalt på den enkelte efterskole og nationalt.