UU Bornholm

UU Bornholm – et UU center med fokus på samarbejde
For UU Bornholm er samarbejde nøgleordet i den fælles indsats for Bornholms unges uddannelses- og beskæftigelsesforløb. Blandt andet har man derfor prioriteret en fysik tættere beliggenhed i forhold til det lokale jobcenter, og også samarbejdet med grundskolerne, ungdomsuddannelserne, kommunen og det lokale erhvervsliv sættes i højsædet. Læs her hvordan.

Samarbejdet med skole og erhvervsliv
Sammen med grundskolerne og dele af det lokale erhvervsliv har man udarbejdet et virksomhedsbesøg for 7. klasses-elever, hvor de unge besøger rederiet Færgens administration og kommer med op på bådene, når de er i havn. For 8. klasse samarbejdes med Young Enterprise om en iværksætterdag, hvor 350 ud af 500 elever sidste år deltog. Det var det største arrangement af sin slags i DK. Centeret afholder kursusdag for lærere på 8. klassetrin i forbindelse med introduktionskurserne for 8. klasse, og man har et samarbejde med 10. klassecenteret og ungdomsskolen om en EGU-forberedende klasse for 10.klasse.

Også samarbejde i overgangen
Også i forhold til overgangen til ungdomsuddannelserne er UU Bornholm med i et samarbejde, hvor det forsøges at koordinere en fælles mentorpulje sammen med det lokale jobcenter. Og med ungdomsuddannelserne har man et fast overleveringsmøde med den SPS ansvarlige, hvor man videregiver den nødvendige dokumentation, og taler om mulige mentorer og om de unge, der har brug for en anden form for støtte. UU Bornholms leder, Jens Zachariasen udtaler:

”Vi ønsker at prioritere en god indgang for de unge, når de møder UU vejledere og andre ressourcepersoner, da vi er meget bevidste om, at der her kan skabes bedre løsninger for den unge.”

Fakta om UU Bornholm:
Leder: Jens Zachariasen
Info: www.uub.dk
Indgår i: Region Hovedstaden
Dækker: Bornholms Regionskommune
Antal indbyggere: 42.000
Vejleder på fire kommunale skoler, seks privatskoler og ét 10. klasse center.
Antal ansatte: 12