UU DANMARK er overflyttet til KL, som Enhed for uddannelses- og erhvervsvejledning i kommunerne (EUK).
Du kan læse mere her: UU DANMARK bliver ny enhed i KL.
Denne hjemmeside opdateres derfor ikke længere, og du kan derfor heller ikke længere tilmelde dig UU DANMARKs nyhedsbrev.
Al henvendelse vedr. UU DANMARK eller Enhed for uddannelses- og erhvervsvejledning i kommunerne skal ske til Pia Vigh.
På Odder Gymnasium nedtoner vi fokus på karaktererne og arbejder i et træningsrum, hvor det er tilladt at fejle i læreprocessen.
Vi skaber et både trygt og udfordrende læringsrum for eleverne og sætter fokus på det ”at lære for at lære” i fællesskab i klassen og som individ. Vi prioriterer tid til formativ evaluering, hvor læreren som læringsvejleder giver professionel sparring, så eleven bliver aktiv i egen læreproces og får et growth-mindset som styrker motivationen og evnen til at kunne tilegne sig ny viden.
Konkret arbejder vi med karakterfrie klasser i et forsøg på at imødekomme det stigende fokus på præstation og performance, vi ser hos både elever og i samfundet generelt. I det karakterfri miljø fokuserer vi på, at den enkelte elev får redskaber til at opnå vedholdenhed, når det er udfordrende og robusthed til at blive mere og mere selvstændig i processen med at lære.
Workshopholdere er Heidi Andersen og Camilla Jürgensen, gymnasielærere. Lars Bluhme, rektor. Evt. en tidligere elev på linjen.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering
LEAPS står for Læring og Engagement gennem Autentiske Projekter med fokus på Science. Formålet med LEAPS er at give elever i grundskolen de bedste forudsætninger for at tilegne sig ny viden og blive så dygtige, som de kan, samt styrke elevernes kompetencer inden for naturfag.
Dette sker gennem projektbaseret læring, hvor eleverne fordyber sig i engagerende problemstillinger, der trækker tråde til det omkringliggende samfund – lokalt, såvel som nationalt og globalt.
I LEAPS-workshoppen kan du få viden om Herfølge Skoles omstillingsproces til en fælles læringsstrategi, skolens mål og motivation ift. at gå ind i samarbejdet med Kata-fonden, og hvad det konkret betyder for lærernes undervisning og elevernes læring.
I workshoppen møder du Maja Larsen, pæd.leder/souschef på Herfølge Skole, samt Mia Schack Larsen, projektleder for Kata fonden.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #It
De sidste 2 år har Campus Køge, herunder Køge Handelsskole, ZBC SOSU, EUC Sjælland arbejdet sammen om at højne trivsel og mindske frafald af især de sårbare unge på erhvervsuddannelsernes grundforløb 1. Projektet har været støtte af midler fra Region Sjælland. Det har været et mål at skabe fællesskaber mellem eleverne og dermed bidrage til den gode trivsel, der kan sikre at flere fastholdes i deres uddannelse.
Projektet omhandler derfor et fokus på den eller de elever der ikke trives, men også om hvordan man får mere fokus på trivsel i klassen, i form af klasserumsledelse.
I workshoppen vil vi give eksempler på de værktøjer vi har benyttet os af, og går sammen bag om de overvejelser vi gjorde os i forbindelse med at vælge de rigtige tilgange og teorier til Regionsprojektets unge på GF1 forløbene.
Forvent en aktiv og tankevækkende workshop, hvor du bliver involveret i nogle af de elementer vi har brugt i regionsprojektet og de efterfølgende vejledninger på unge de.
Workshop ved vejleder Ole Pedersen og konst. afdelingsleder Anne Vibe Andreasen, UUV Køge Bugt
#21st_century_skills:
#problemløsning #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #læring
Ingen af os ved hvad der venter på fremtidens arbejdsmarked for nutidens unge, men vi har en idé om hvor det bærer hen. I Microsoft Education bruger vi meget tid på, at prøve at finde ud af hvilke kompetencer der fremadrettet bliver vigtigst for de børn og unge vi har i skolen idag – ikke kun inden for teknologi og kunstig intelligens, men også indenfor det 21. århundredes kompetencer og socio-emotionelle kompetencer. I min workshop ser vi nærmere på hvordan vi bedst kan forberede eleverne på en ukendt fremtid.
Katja Borregaard er Modern Classroom Solutions Specialist hos Microsoft Education, Danmark. Før hun startede i Microsoft sidste sommer, var hun matematik- og historielærer i 10 år og havde de seneste år stor interesse for problembaseret og undersøgende undervisning, samt læring med teknologi og spil.
#21st_century_skills:
#problemløsning #innovation #videnskonstruktion #kompetent_kommunikation #selvevaluering #It
Der er desværre ikke flere ledige pladser på arrangementet
1) Flygtninge og indvandrere
· Integrationsforløb på produktionsskolen · Uddannelsesvejledning i modtageklasser
|
2) Kollektiv vejledning – hvordan er det gået i det fælles projekt?
· Kollektiv vejledning for ”dovnies” – når du ikke gider lave plancher, kompetencekort og uddelingskopier!10 jeg selv kan li´,- øvelser, der fungerer lige fra baglommen · Styrkelse af refleksion i den kollektive vejledning – før og nu. |
1) Uddannelse og job
· Læring i netværk: Hvordan kvalificerer vi sammenhængen mellem Uddannelse og job og den kollektive vejledning? · Virksomheden i Skolen
|
3) 15-30 årige
· ”Brug for Alle” – Herningmodellen i et UU-perspektiv Tværsektorieltsamarbejde · Uddannelsesplanen til produktionsskolen |
2) Specialvejledning
· Overgangs vejledning af udskolingselever i specialklasser · Projekt: ”Fremme af unges mentale sundhed – i gang med erhvervsuddannelse” |
4) 10. klasse
· Optagelse.dk – Fælles ansvar – Fælles projekt · 10.klasse – en ny chance. |
v. Bo Klindt Poulsen
Hvad sker der, når vejledere og lærere ændrer fokus fra valg til læring i arbejdet med unges karrierevalgsprocesser? Hvordan kan karrierelæring være en del af unges dannelsesprocesser? Hvordan kan en karrierelæringstilgang være med til at sikre og udvikle UU’s faglighed i fremtiden? Bo Klindt Poulsen vil i sit oplæg forsøge at besvare disse tre spørgsmål og forbinde erfaringer og viden fra en række forskningsprojekter med overvejelser over UU’s muligheder i fremtidens vejledningslandskab. Bo Klindt Poulsen er adjunkt i vejledning ved VIA University College og ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet med et projekt om samarbejdet mellem grundskole og UU. Desuden leder han VIA’s forskningsprogram i karrierevejledning. Han er optaget af karrierelæring og karrierevejledning i et socialt retfærdighedsperspektiv og er sammen med Rie Thomsen og Rita Buhl medforfatter til bogen Udsyn i Udskolingen, som udkommer i august 2016 og omhandler karrierelæring i udskolingen.
v. Louise Yung Nielsen
Konteksten for dette oplæg er de unge og de digitale arenaer, hvorpå de unge ofte lever et liv, der er enten komplet uforståeligt eller helt usynligt for de ældre generationer. Oplægget vil med udgangspunkt i casen modeblog handle om, hvordan modeblogs sætter kroppe og identiteter på spil i ungdomslivet gennem fremvisningen af forbrug og livsstilselementer. Herudover vil oplægget handle om det nye digitale arbejdsmarked, som modebloggen er en del af, og hvor de sociale medier er udgangspunktet for arbejdet.
Louise Yung Nielsen er ekstern lektor ved Københavns Universitet og ph.d. fra Center for Ungdomsforskning. Hun har forsket i unge og sociale medier, særligt hvordan kroppen bliver til på modebloggen. Louise er endvidere interesseret i det nye digitale arbejdsmarked, der er opstået i forlængelse af de sociale medier.
v. Maj-Britt Larsen, UU-vejleder, UUV Køge Bugt
November 2015 afholdte vi det første af foreløbigt 3 vejledningsforløb for nytilkomne flygtninge mellem 18 og 25 år.
Det er Greve Jobcenter, der visiterer til forløbene, som er såkaldt indtægtsdækket virksomhed for UUV Køge Bugt.
Samarbejdet med jobcentret og selve forløbene har været oplevet konstruktivt og positivt.
Workshoppen vil give et bud på hvorfor og hermed udbrede baggrund og formål samt form og indhold.
v. Lotte Engholm og Christina Celeste Nielsen, UU-vejledere, UUV Køge Bugt
I den kollektive vejledning skal vi informere om uddannelsessystemet, ug.dk og eVejledningen. Ligeledes skal vi facilitere progression og differentiering samt elevernes refleksion over egne kompetencer og potentialer – alt sammen inden for en politisk ramme med fokus på gennemførelse og flere i EUD.
Workshoppen byder på overvejelser om og diskussion af, hvordan vejledningen kan støtte og udfordre eleverne i klassekonteksten?
v. Søren Krabbe, UU-vejleder, UU-Roskilde/Lejre
I Roskilde har man arbejdet med EGU, siden loven trådte i kraft i 1993 og gjort sig mange erfaringer i arbejdet omkring unge i EGU.
Ca. 80% af de unge i Roskilde/Lejre opnår selvforsørgelse efter endt uddannelse. Hvad gør vi rigtigt?
Workshoppen vil tage udgangspunkt i egne erfaringer omkring samarbejdet med Jobcenteret og andre interessenter samt lokale virksomheder. Herudover vil der også blive set på målgruppevurderingen, som nøglen til et succesfuldt forløb. Workshopdeltagerne opfordres til at byde ind med erfaringer og ideer.
v. Pernille Steenberg, UU-vejleder, UUV Køge Bugt
Unge krydser Grænser er 3-ugers vejledningsforløb for 15-29-årige, der har afbrudt eller aldrig påbegyndt ungdomsuddannelse.
Størstedelen af deltagerne er henvist fra jobcentrene, udarbejder en uddannelsesplan og begynder uddannelse, på trods af at de ved forløbets begyndelse ikke kan se sig selv i uddannelse.
Workshoppen vil besvare og diskutere spørgsmål som: Hvad er vejledernes rolle i dette? Hvilke metoder og pædagogiske tilgange benyttes? Hvad kræves der af de unge, og hvad siger de selv?
v. Ole Pedersen, UU-vejleder, UUV Køge Bugt
Deltager du i denne workshop, vil du opleve eksempler, erfaringer og ideer til gruppevejledning.
Workshoppen er funderet i mange års praksis fra jobcenter-samarbejde, vejledningskurser og forløb for unge samt ikke mindst den primære UU-vejledning.
v. Philip Larsen og Annie Hedevang, UU-vejledere, UU-Roskilde/Lejre
Med udgangspunkt i egen praksis vil vi i denne workshop komme med input til og lægge op til diskussion af Uddannelse og Job: Hvilket potentiale indeholder Uddannelse og job? Hvordan kan vi som vejledere rammesætte de unges fælles refleksion og sikre, at de bliver klædt godt på til at træffe valg i en senmoderne kontekst? Hvilke aktiviteter kan give mening?
v. Mark Jensen, UU-centerleder, UUV Køge Bugt, Formand for UU Danmark.
Mark Jensen uddyber UU DANMARKs fokusområder for fremtidens vejledning (og indskyder her, at UU-centrenes situation i Region Sjælland ikke helt ligner den øvrige UU-verden): Et mere enstrenget vejledningssystem, en ”oprydning” og en meriterende organisering af de små uddannelser og unge arbejds- og uddannelsesrettede aktiviteter, profilering og udbygning af den opsøgende vejledning samt Uddannelse og Job med UU-vejlederen som koordinator på den enkelte skole – fra samtale til proces … Herefter vil der være dialog om UU-centrene i fremtidens vejledningsbillede.
v. Helle Foersom, UU-vejleder, UU Lolland-Falster
Workshoppen henvender sig til dig, der til daglig arbejder med udfordrede elever, der i grundskolen har være ekskluderet fra det almindelige skole- og årgangsfællesskab.
Du vil blive præsenteret for konkrete praksiseksempler på bevidst og målrettet arbejde med den eksemplariske udskoling. Ligeledes vil der blive lagt op til dialog om karriereperspektiver, samarbejde og ansvar.
v. Mia Rosenørn, Udviklingskonsulent, Greve Kommune
I 2013 kickstartede UUV i fællesskab med Greve Kommune et Frivilligt Mentorkorps for unge mellem 15 og 29 år. I spidsen stod Mia Rosenørn, der har 10 års erfaring med mentoring, nationalt og internationalt.
Med baggrund i erfaringerne fra Greve undersøger workshoppen, hvad ingredienserne i et mentorkorps er, og hvad der sker, når mentoring inviterer frivilligheden indenfor.
v. Anne Bay Riisager, Kampagneleder, Det Blå Danmark
Det Blå Danmark består af rederier, shippingvirksomheder og fx skibsmæglere, havne og servicevirksomheder.
Der er cirka 100.000 personer direkte og indirekte beskæftiget i Det Blå Danmark, og maritime virksomheder står for cirka en fjerdedel af Danmarks samlede eksport.
Workshoppen byder på en introduktion til Det Blå Danmark og et møde med studerende fra branchen, der fortæller deres historie om det at vælge en maritim uddannelsesvej.
v. Gitte Vind, Teamleder, og Jan Boye Friis. Projektvejleder, UU Nordvestsjælland
Klar til Start er et unikt samarbejde mellem højtspecialiseret pædagogisk personale og butikskæden Fakta.
Målgruppen er unge med autisme spektrum forstyrrelser, der gives mulighed for uddannelse og efterfølgende ansættelse i Fakta.
Kom og hør om hyldeforkanter, space, kassationer, arbejdsintensitet, samarbejde – og hvordan du og dine unge bliver Klar til Start her i regionen.
v. Claus Rosenkrands Olsen, Uddannelsespolitisk chef, Dansk Erhverv.
”Omtrent samtidig med, at Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) rundede sin 10 års fødselsdag, ramte søgetallene fra grundskolen til erhvervsuddannelserne endnu en gang et historisk lavpunkt.” Skriver Claus Rosenkrands Olsen i en artikel bragt på uudanmark.dk. Med udgangspunkt heri vil workshoppen uddybe den hypotese, at når de unge fravælger erhvervsuddannelserne, er svaret ikke bare mere vejledning, men måske en ændret opfattelse af hvad vejledning er – nemlig mere og andet end samtalen med en vejleder.
Hør hvorfor og giv dit besyv med eller udfordre hypotesens forståelse af UU-vejledningen
v. Karina Meinecke, UU-vejleder, UU København
Fremtidens Valg og Vejledning er et regionsstøttet projekt, der over 3 år har gennemført forsøg på ca. tyve skoler i Region Hovedstaden og været fulgt af Center for Ungdomsforskning.
Forsøgene er foregået i skolernes 8. klasser med det mål at udvikle nye vejledningsmetoder og tværfaglige læringsforløb. Fokus har været på styrkelse af elevernes valgkompetencer i udskolingen, bl.a. gennem øget samarbejde mellem skoler, vejledning, ungdomsuddannelser og virksomheder.
Workshoppen vil præsentere projektets erfaringer med virksomhedssamarbejde
v/Bo Klindt Poulsen, Adjunkt og Programkoordinator, VIA University College, Ph.d.-stud. ved Syddansk Universitet
Workshoppen vil give mulighed for en grundigere diskussion af Bos oplæg om karrierelæring og UU’s muligheder i fremtidens vejledningslandskab.
Herudover vil Bo uddybe de aktuelle resultater af forsknings- og udviklingsprojektet Udsyn i Udskolingen om karrierelæring i udskolingen.
v/Lasse Bærentsen og Stine Pilsmark Kaldahl, UU-vejledere, UU Lillebælt
I workshoppen skal du ud på gulvet og afprøve vejledningsaktiviteten Lommeregneren. Hensigten er, at du får indsigt i en praktisk karrierelæringsøvelse, der rummer aktiv udfoldelse og humor og udfordrer deltagerne.
v. Tobias Hamann
Tobias Hamann blev landskendt, da han vandt DR’s Den Store Bagedyst. Siden har han kunnet tilføje titler som tv-vært, forfatter og chocolatier til cv’et. At fremtiden skulle se sådan ud, var ikke en del af en uddannelsesplan. Tobias er student fra Silkeborg Gymnasium og begyndte at læse på Aarhus Universitet, men færdiggjorde ikke østeuropastudierne. I stedet har han cyklet fra Silkeborg til Tyrkiet, spillet fodbold og trommer og i 2011 bloggede han på en alt-betalt-jordomrejse, hvorefter han skrev fra bl.a. Ukraine og Kirgisistan som freelance-journalist for Jyllands Postens rejsesektion Explorer. Tobias Hamann vil afrunde UURS-konferencen med en ærlig fortælling om rejser, kager og karriere. Uden opskrift tager livet form.
9. september 2010
VejLEDERNYT 3/2010
by uudanmark • Nyhedsbrevarkiv
Formanden har ordet
Det var dejligt at se, at mange tog sig tid til at kikke forbi vores lokaler på Nytorv 7 og hilse på sekretariatsleder Pia Vigh i forbindelse med ministeriets informationsmøde den 26. august.
Pia er sammen med bestyrelsen i gang med at invitere samarbejdspartnere til den officielle åbningsreception fredag den 17.9.2010. Udsendelse af invitationer har samtidig givet anledning til udarbejdelse af en liste over organisationer og institutioner, som UUUC har samarbejdsrelationer til.
På ministeriets møde den 26.8. blev nævnt ”for meget DUT” i forbindelse med tilbagemelding.dk. Bestyrelsen har efterfølgende haft kontakt med Undervisningsministeriet, således at denne misforståelse nu er rettet. Vi har samtidig gjort Jan Bauditz og Søren Hemmingsen fra KL opmærksom på, at alle centre (bortset fra København) har en opsigelse på tilbagemelding.dk kontrakten, der betyder, at en opsigelse først kan træde i kraft med udgangen af 2011.
Vi følger situationen løbende og beder UU centrene være afventende i forhold til en opsigelse, da vi ser en sammenhæng mellem programmet, den nationale database og muligheden for fremadrettet at give UU centrene et klart billede af, hvilke unge der skal vejledes, således vejledningsindsatsen kan blive målrettet og prioriteret som lovgivningen lægger op til.
Dialoguge med Efterskolerne
234 efterskoler og 34 UU centre holder fælles dialog om vejledning og samarbejdet omkring Ungepakken i uge 40.
Efterskoleforeningen og Ungdommens Uddannelsesvejlednings UdviklingsCenter – UUUC – har sammen taget initiativ til en dialoguge mellem UU-centrene og efterskolerne.
Målet for møderne er en gensidig forståelse, udbygning af samarbejdet om eleverne og dialog om vejen frem til 95% målsætningen.
Ikke mindst afgangselevernes uddannelsesparathed eller ”ikke – parathed” blive en samarbejdsudfordring med en kort tidsmargin omkring marts, når der skal sendes optagelsesskema til ungdomsuddannelserne. Skal vi lykkes med dette samarbejde, kræver det klare linjer og gensidigt kendskab til hinandens roller, samt ikke mindst en fælles IT platform som virker.
Med dialogen over det ganske land, har vi taget hul på denne udfordring. Mange efterskoler har elever fra de fire store byer: København, Århus, Odense og Ålborg. Møderne er tilrettelagt således, at de efterskoler, der vil møde UU centrene i de store byer, har mulighed for at tilmelde sig deres arrangementer, der alle er placeret på torsdagen i uge 40.
Jeg er sikker på, at der bliver en god dialog mellem efterskoler og UU centre i uge 40. Fra efterskolerne er det konsulent Lis Brok-Jørgensen, der er kontaktperson for det samlede projekt i samarbejde med Mark Jensen fra UUUC.
– Finn Lambek
Fakta om møderne i uge 40:
Dagsorden for møderne:
Målgruppe for dialogmødet:
Forstander, souschef og vejledere fra efterskolerne. Ledelse og relevante vejledere fra UU centeret.
Åbningsreception
Fredag den 17.9.10 kl. 13 – 15, Nytorv 7, København, for UUUC: Ungdommens Uddannelsesvejlednings UdviklingsCenter.
UU centrene i Danmark har dannet et fælles udviklingscenter for vejledning, og 16. august åbnede UUUCs ny sekretariat.
Finn Lambek er valgt til formand for den fælles forening, og udtrykker stor tilfredshed med, at Ungdommens Uddannelsesvejledningscentre (UU centre) har kunnet samle sig omkring et fælles udviklingscenter af vejledningen:
Finn Lambek, den øvrige bestyrelse og sekretariatsleder Pia Vigh har hermed fornøjelsen af at invitere til åbningsreception på UUUC:
Fredag d. 17. september kl. 13-15 Nytorv 7, 1. sal 1450 København K.
S.U. inden 10. september til uuuc@uudanmark.dk
Afhentning af ansøgninger på optagelse.dk
– som er stilet til UU-centret.
Til UU-centerlederen:
UU-centrene bedes afhente de ansøgninger, som ligger under fanebladet ”Andet”. Der er tale om ansøgninger, hvor ansøgeren har valgt ”Individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelser” og ”Meddelelse om andre aktiviteter”.
UU-centrene skal håndtere disse typer ansøgninger i forhold til evt. opfølgning, arkiveringsforpligtigelse osv.
Ansøgningerne skal være afhentet senest 15.september 2010.
Ansøgningerne kan afhentes som zippede PDF filer eller udskrives som almindelig PDF dokument. Der er vedlagt et link til en brugervejledning, som ligger på www.optagelse.dk
http://www.optagelse.dk/vejledninger/pdf/ansogning-modtagelse-institutionsmedarb1.2.pdf
Se side 5. afsnit 2.1 Eksporter.
Med venlig hilsen
Steen Navntoft
Seniorkonsulent
___________________
UNI•C
Vermundsgade 5
2100 København Ø
Tlf. 35 87 85 16
E-mail: Steen.Navntoft@uni-c.dk
Studie og Erhverv bliver en del af Schultz koncernen
Fra d. 1. august har Studie og Erhverv fået ny ejer, nemlig Schultz koncernen, som er en af Danmarks største leverandører af informationsløsninger og portaler til den offentlige sektor. Sammenlægningen med Schultz Information er gennemført for bedst muligt at fremtidssikre den ekspertise og position, Studie og Erhverv har opbygget siden 1979.
Schultz og Studie og Erhverv supplerer hinanden rigtig godt. Det fælles mål er at styrke den digitale vejledning af ledige og uddannelsessøgende. De økonomiske konjunkturer og politiske prioriteter betyder, at behovet for moderne informationsløsninger på området aldrig har været større. Sammen står virksomhederne særdeles godt rustet til at løfte den udfordring. De produkter, som Studie og Erhverv gennem årene har opbygget, videreføres i Schultz.
Pligt til EGU for kommunerne
En forælder har henvendt sig til Undervisningsministeriet i forbindelse med en konkret sag, hvor hendes søn har fået afslag på en EGU plads, med den begrundelse at kommunens EGU budget ikke kan rumme flere EGU elever.
Undervisningsministeriets svar af 13.8.2010 lyder:
Rokeringer og omstruktureringer i det Nordjyske
Mors er det mindste UU Center i Danmark, med Steffen Krøyer som leder.
Mors kommune har besluttet, at den formelle ledelse af UU overgår til Jobcenterchefen og ansætter en gruppeleder for UU center Mors med halvdelen af ansættelse afsat til vejledning, og halvdelen til at varetage de faglige aspekter og de mere repræsentative sider af ledergerningen.
Steffen har valgt at søge nye udfordringer og tiltræder pr. 1.10.2010 stillingen som UU leder af det nydannede UU Vesthimmerland. VejLEDERNYT har bedt Steffen sende et par ord om situationen i det Nordjyske:
VejLEDERNYT sender et tillykke til Steffen med stillingen i Vesthimmerland, som betyder at vi beholder en kompetent og humoristisk leder i vores foreningskreds.
Fakta om det nye UU center Vesthimmerland:
Lokalitet/adresse:
UU-Vesthimmerland
Vestre Boulevard 7,
9600 Aars
Tlf. 9966 7542
uucenter@vesthimmerland.dk
UU Center-Himmerland var et § 60 samarbejde mellem Mariagerfjord kommune og Vesthimmerlands kommune.
Pr. 1. august blev samarbejdet ophævet og der blev oprettet to nye vejledningscentre UU Mariagerfjord og UU-Vesthimmerland. Niels Andreasen fortsatte sin lederfunktion i UU Mariagerfjord og Lene Juel Petersen blev konstitueret i 2 måneder i UU-Vesthimmerland. Lene har tidligere været ansat i UU Center-Himmerland som koordinator for ungdoms- og specialvejledningen.
Pr. 1. oktober er Steffen Krøyer UU Mors ansat som leder af UU-Vesthimmerland.
UU-Vesthimmerland er en stabsfunktion under social- og beskæftigelseschefen. Administrationen er placeret på Jobcentret i Aars, hvor der også er indrettet arbejdspladser for vejlederne. Der er 7 vejledere, hvoraf nogle er kombinationsansatte samt en fuldtidsleder i UU-Vesthimmerland.
Ungevejlederen for de 18-25 årige har kontorfaciliteter på CKA (Center for Kompetence og Afklaring – Målgruppen er kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 1-5 ).
Konstitueret leder frem til 1.10.2010:
Lene Juel Petersen
Proceskonsulent i Børne- og Skoleforvaltningen
Konstitueret leder UU-Vesthimmerland
mobil 51 58 38 25
mail: ljp@vesthimmerland.dk
Nyt fra UU Vejle
UU leder Kjeld Pedersen oplyser:
UU Vejle
Nyboesgade 35 B kld.
7100 Vejle
Tlf. 7681 4740
Mobil 2421 9484
kjepe@vejle.dk
Ny e-vejledning på vej
Et nyt elektronisk vejledningstilbud skal give unge og forældre nem adgang til vejledning om uddannelse og beskæftigelse.
Udviklingen af den nye e-vejledning er i fuld gang. Formålet er at give valgparate unge og deres forældre en let adgang til uafhængig information og vejledning om uddannelse og beskæftigelse.
Derudover skal e-vejledningen, der bliver lanceret 1. januar 2011, tilbyde vejledning til borgere, som ønsker vejledning om kompetenceudvikling.
Der er tale om en elektronisk vejledning, hvor alle via en bred vifte af kommunikations- og vejledningsværktøjer, for eksempel telefon, chat, sms og e-mail, kan få personlig vejledning.
Hjælp til de sidste overvejelser
Det er tanken, at e-vejledningen især skal være en hjælp og støtte til dem, der allerede er nået langt i deres fremtidsovervejelser, og som lige mangler svar på nogle få spørgsmål.
Chef udpeget
Centerleder for Studievalg Sydjylland, Kirsten Hahn Larsen, bliver chef for e-vejledningen. Hun tiltræder stillingen pr. 1. oktober 2010.
Fakta om e-vejledningen
E-vejledningen er et af initiativerne fra regeringens ungepakke. Lanceringen finder sted den 1. januar 2011.
E-vejledningen kommer til at aflaste en del af den vejledning, der i dag foregår fra kommunernes UU’er (Ungdommens Uddannelsesvejledning) og de regionale Studievalg. Den nye service etableres og udvikles i Vejledningskontoret i Undervisningsministeriet. Fra 1. januar 2011 står UNI•C for den videre drift.
(2.9.2010 Uvm. hjemmeside)
12 UU centre på Sjælland står sammen
– om en uddannelsesmesse i samarbejde med Uddannelsesavisen med fokus på tilbud til elever fra specialklasser og –skoler:
VejLEDERNYT har fået UU leder Frank Gravesen til kort at skrive om messen:
Messen er et fast tilbud, som indgår i vejledningen i specialklasser og på specialskoler – på samme måde som øvrige uddannelsesmesser.
Bertel Haarder åbnede messen 2009, der blev besøgt af 3.000 elever, forældre og professionelle.De forskellige stande på messen var absolut ikke kedelige sidste år
Hvis andre UU-ledere er interesseret i planlægningen og samarbejdet mellem Uddannelsesavisen og de 12 UU-centre, kan der aftales et besøg under messen, hvor der er mulighed for “syn for sagen” og en snak med Frank og repræsentanter fra Uddannelsesavisen. kontakt: Frank tlf. 3084 1205.
UVdata
UVdata er IT-leverandør til alle UU-centre. Efter sommerferien sendes friske data til Tilbagemelding.dk,
hvilket giver udfordringer. Vi har bedt direktør Jan Gaardboe om at kommentere et par af de problemstillinger, vi alle har mødt:
IT koordinering af elev- og uddannelsesplaner – info om muligheder og priser
(Kilde: UVdata)
Landstræf for UU tillidsrepræsentanter
Landsmøde for UU tillidsrepræsentanter (DLF) afholdes den 7. – 8. okt. i Vejle.
Ny database
Schultz laver en database i samarbejde med Region Syddanmark, der kortlægger projekter og tiltag, der omhandler regeringens 95% målsætning
Al modtaget information vil blive føjet til en samlet database. Den offentligt tilgængelige database vil løbende blive opdateret med indkommende data. Allerede nu man gå ind på hjemmesiden og se de første bidrag: www.vejetilviden.dk.
Schultz håber, at bl.a. UU centrene vil få glæde af kortlægningen og muligheden for aktiv vidensdeling.
_______________________
Redaktion af VejLEDERNYT:
Finn Lambek (ansv.), Pia Vigh og Mark Jensen.
Stof sendes til: Pia Vigh pia.vigh@uudanmark.dk eller Mark Jensen mark.jensen@koege.dk
Formand: Finn Lambek mail: fla@esbjergkommune.dk
Sekretariat: UUUC/ UU Lederforsamlingen, co. Højskolernes Hus, Nytorv 7, 1450 København K, Danmark
Sekretariatsleder: Pia Vigh, mail: pia.vigh@uudanmark.dk, mobil: 30 58 38 38